“Αποφασισμένοι και έτοιμοι”

Στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης, στην Κοζάνη, φιλοξενήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ελλάδος – Τουρκίας (Τετάρτη, 18:00 – ΕΡΤ3), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν…

Κώστας Σταματιάδης (γενικός γραμματέας ΟΧΕ):«Καλώς σας βρήκαμε σε μία πόλη φιλόξενη και πολύ αγαπημένη για το χάντμπολ. Σήμερα σας καλέσαμε για τη συνέντευξη τύπου στο «πεδίο της μάχης», στον αγωνιστικό χώρο όπου θα παιχτεί ο σπουδαίος αγώνας με την Τουρκία για τον προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοηθoύν σε αυτή την προσπάθεια. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης που έιναι πάντα κοντά μας. Η δική τους συμβολή κάνει πετυχημένες όλες τις διοργανώσεις μας. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, εγκαινιάζουμε μία συνεργασία με τη Danish Crown, που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί. Μας ρωτούν για ποιο λόγο επιλέγουμε την Κοζάνη για τις διοργανώσεις μας. Πίσω μας υπάρχουν δεκαπέντε άνθρωποι, που ακόμη και τώρα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του γηπέδου. Γι’ αυτούς ερχόμαστε, για τους εθελοντές από το Δήμο και τα Σωματεία της πόλης, που όλες αυτές τις μέρες αφήνουν τις δουλειές τους και είναι επί 24ώρου βάσεως στη διάθεσή μας. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς».

Ηλίας Κάτανας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας): «Σας καλωσορίζω στην περιφέρεια του χαντμπολ και μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ξέρει πώς να συνδράμει σε διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας. Το άθλημα του χάντμπολ αναδεικνύει το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως έδρα της Εθνικής ομάδας. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020».

Γιάννης Ιωαννίδης (πρόεδρος ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης): «Άλλη μία διοργάνωση, άλλος ένας μεγάλος αγώνας. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται ξανά στην πόλη μας. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας είναι φίλοι μας πλεον και βοηθούν ώστε να φτάσουμε στα οργανωτικά αποτελέσματα που θέλουμε όλοι. Μας τιμούν με τη διοργάνωση αγώνων που δίνουν υπεραξία στον αθλητισμό και στο χάντμπολ της Κοζάνης. Η Κοζάνη είναι χαντμπολομάνα και τέτοιοι αγώνες προάγουν τον αθλητισμό της περιοχής. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, που σε κάθε διοργάνωση συνδράμει και βρίσκεται στο πλευρό του δήμου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους των συλλόγων που εθελοντικά βοηθούν να στηθεί όλο αυτό που βλέπετε γύρω σας. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα. Τα δύο πρόσφατα φιλικά με το Ισραήλ έδειξαν τις δυνατότητές της, όπως και η μεγάλη νίκη που επιτεύχθηκε πριν λίγους μήνες σε αυτό το γήπεδο και πολλαπλασίασε τις πιθανότητες πρόκρισης».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής Εθνικής Ελλάδος): «Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Ουσιαστικά για την Τουρκία ο αυριανός αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει την τέταρτη θέση. Το ευχάριστο είναι ότι έχω στη διάθεσή μου είκοσι αθλητές, οι οποίοι με έχουν βάλει σε προβληματισμό για τον καταρτισμό της 16άδας. Βλέπω αθλητές έτοιμους, με κέφι, που βγάζουν ενέργεια και διάθεση. Ως γηπεδούχοι είναι φυσιολογικό να έχουμε τον πρώτο λόγο. Δεν αλλάζουμε την αγωνιστική φιλοσοφία που παρουσιάσαμε στους προηγούμενους αγώνες, αλλα΄προσαρμοζόμαστε στις ιδιαιτερότητες του κάθε αντιπάλου. Έχουμε διαβάσει το παιχνίδι της Τουρκίας, σίγουρα μας έχουν διαβάσει και αυτοί. Στο δικό μου μυαλό βλέπω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής Ελλάδος): «Υπάρχει μία πολύ ωραία αύρα σε αυτή την πόλη για την Εθνική ομάδα, το νιώσαμε τον Οκτώβριο και το νιώθουμε και τώρα. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοηθούν και λύνουν κάθε πρόβλημα ώστε όλα τα μέλη της Εθνικής να είμαστε αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Έχουμε δουλέψει στοχευμένα για τους αγώνες με την Τουρκία, τα φιλικά μας έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες μας. Είναι όμορφο ότι μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Με γεμάτο γήπεδο όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Εμείς υποσχόμαστε ότι δεν θα παρατήσουμε σε καμία στιγμή τον αγώνα, θα παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα το πάρουμε. Οι Τούρκοι έχουν μια ποιοτική ομάδα, έχουν παίκτες με εμπειρίες από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν εμείς, όμως, μπούμε με ενέργεια και πάθος, αν κάνουμε τις επαφές που πρέπει στην άμυνα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Περιμένω να γυαλίζει το μάτι μας από την προθέρμανση. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν αύριο και πάρουμε τη νίκη, θεωρώ ότι θα κερδίσουμε και μέσα στην Τουρκία, ώστε να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια για την πρόκριση».