Αποχωρεί από την ενεργό Δράση ο Μπαλτατζής και θα ασχοληθεί με τις ακαδημίες του Διομήδη

Ο παίκτης του Διομήδη Άργους, Χάρης Μπαλτατζής ανακοίνωσε ότι «κρεμάει τα παπούτσια» σαν αθλητής λόγω τραυματισμών ωστόσο θα συνεχίσει να προσφέρει στο άθλημα από τη θέση του προπονητή στις ακαδημίες του Διομήδη.

Στην ανακοίνωση του, έγραψε χαρακτηριστικά: ”Όλα τα ταξίδια έχουν ένα τέλος. Έτσι και το δικό μου ταξίδι ως ενεργός αθλητής κάπου εδώ τελειώνει, όχι τόσο όμορφα και όπως το είχα φανταστεί σε μικρότερη ηλικία αλλά γνωρίζοντας ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Στα 23 μου χρόνια έχοντας περάσει τρία χειρουργεία στα γόνατα η σωματική αλλά και η ψυχολογική επιβάρυνση που νιώθω δεν με αφήνει να ανταπεξέλθω και να αγωνιστώ όπως γνωρίζω ο ίδιος ότι θα μπορούσα. Από όλα αυτά τα χρόνια κρατάω τις όμορφες στιγμές που έζησα μέσα στα γήπεδα, αλλά και όλες τις δυσκολίες που με έκαναν δυνατότερο. Πλέον θα συνεχίσω να βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο από άλλη θέση. Ευχαριστώ όσους στήριξαν την απόφαση μου και ήταν δίπλα μου!”

Ο Διομήδης Άργους, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται τη φετινή σεζόν ο Χάρης Μπαλτατζής, έγραψε για την αποχώρηση του παίκτη από την ενεργό δράση: «Ο Χάρης Μπαλτατζής’ φεύγει πολύ πρόωρα από την ενεργό δράση, ως αθλητής, με ψηλά το κεφάλι έχοντας κερδίσει το χειροκρότημα και το σεβασμό όλων για τη μαχητικότητα του, το πείσμα και το πάθος να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και πάνω από όλα με το απαράμιλλο ήθος του.

Ο φόβος της αποτυχίας φρενάρει πολλούς ανθρώπους από το να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, όχι όμως το Χάρη Μπαλτατζή. Δε φοβήθηκε ποτέ να διεκδικήσει, να παλέψει και να δουλέψει σκληρά για να πετύχει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Ακόμα και όταν δεχόταν απανωτά χτυπήματα, από σοβαρούς τραυματισμούς, δε λύγισε. Δεν είναι ο Χάρης από αυτούς που λυγίζουν εύκολα. Είναι γεννημένος μαχητής και πρωταθλητής, γιατί πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί. Και το έκανε πολλές φορές στη ζωή του.

Το άθλημα έχει ανάγκη πρόσωπα με ήθος, ικανότητες και όρεξη για δουλειά, όπως ο Χάρης και ευτυχώς θα συνεχίσουμε να τον καμαρώνουμε και να τον βλέπουμε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, αυτή τη φορά λίγο πιο έξω από τις αγωνιστικές γραμμές των γηπέδων. Συνεχίζει το έργο του στις Ακαδημίες, να καθοδηγεί και να φροντίζει για την αγωνιστική εξέλιξη των μικρών Λύκων αλλά και να αποτελεί ένα υγιές πρότυπο γι’ αυτά. Κοινή επιθυμία και προοπτική όλων, να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται κοντά στα Λυκάκια, αλλά και στην Αντρική ομάδα».