Αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής για το EURO 2024

Σε τρία στάδια θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του EURO 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το διάστημα (10-28 Ιανουαρίου).

Το πρώτο στάδιο θα αρχίσει αύριο Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 14:00 στο προπονητήριο χάντμπολ (Μπαλόνι) του ΣΕΦ και θα ολοκληρωθεί στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας κάλεσε για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους παρακάτω αθλητές:
Παπαντωντόπουλος, Παπαβασίλης, Τζίμπουλας, Σάββας, Πασσιάς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Τζηράς, Δομπρής (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Κεδέρης, Λιάπης, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής, Μάλλιος (ΑΕΚ), Θ. Παπάζογλου, Λ. Παπάζογλου, Ελευθεριάδης (ΠΑΟΚ), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα), Κουκουλάς (Ιωνικός Affidea), Παναγιώτου (ΑΣΕ Δούκα), Τσακουρίδης (Διομήδης Άργους), Mπόσκος (Χενίλ- Ισπανία)

Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26-30 Δεκεμβρίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά «Τρόπαιο των Καρπαθίων» που θα πραγματοποιηθεί 27-30/12 και θα πάρουν μέρος Ρουμανία, Ελλάδα, Σλοβακία και Γεωργία.

Το τρίτο στάδιο θα διεξαχθεί το διάστημα 2-6 Ιανουαρίου 2024 με προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη και διεθνές φιλικά στη Βόρεια Μακεδονία.

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών θα αναχωρήσει στις 9 Ιανουαρίου για το Μόναχο όπου και θα αντιμετωπίσει στο «Olympiahalle» τις Πορτογαλία (11/1) Δανία (13/1) και Τσεχία (15/1) για τον 6ο όμιλο.