Ασημένιες στους Μεσογειακούς Αγώνες, χρυσές στις καρδιές μας

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία του ελληνικού beach handball συντελέστηκε στην Κρήτη στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».
Η Εθνική Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα της στον τελικό με 2-0 από τη δευτεραθλήτρια κόσμου και πλέον πρωταθλήτρια Μεσογείου Ισπανία.
Αυτό ήταν το 4ο μετάλλιο της Εθνικής Γυναικών και 5ο για το ελληνικό beach handball (χρυσό η Εθνική Ανδρών στην Πάτρα το 2019), ενώ ήταν το 3ος τελικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ισάριθμες διοργανώσεις Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 2-0 (22-20, 23-20)
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου, Ποιμενίδου, Α. Παπαδοπούλου 6, Καλοϊδή, Μούρνου 16, Νικολάου, Τροχίδου 6, Μ. Κουκμίση, Ν. Κεπεσίδου 8, Μάστακα 4

«Μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο- Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο beach handball»
To μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball της ΟΧΕ Βασίλης Κρανιώτης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες μας. Η επιτυχία της Εθνικής Γυναικών ήταν πολύ μεγάλη υπολογίζοντας την περίοδο των αγώνων και τις απουσίες και την έλλειψη προετοιμασίας. Η Ομοσπονδία θα συνεχίζει να επενδύει στο Beach Handball ένα άθλημα που ταιριάζει πολύ στην Ελλάδα και θα φέρουμε και άλλες επιτυχίες στην πατρίδα μας».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας»
Η διεθνής αθλήτρια Λένα Μούρνου δήλωσε: «Είναι μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Συγχαρητήρια στην Ισπανία και ένα μεγάλο μπράβο στην δική μας ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, σήμερα ήταν καλύτερες, δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Τέσσερα μετάλλια είναι σπουδαίο επίτευγμα, είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».