Αυτά συμφώνησαν ΟΧΕ και διαιτητές

Οχε λογότυπο

Το θέμα του ΕΦΚΑ, τα οφειλόμενα και οι ημεραργίες μπήκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης μεταξύ του προεδρείου της ΟΧΕ και των εκπροσώπων των συνδέσμων διαιτητών.

Οι βασικοί άξονες και αυτά που συμφωνήθηκαν είναι τα εξής:

1. Για το θέμα του ΕΦΚΑ και για όλες τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος 4509/2017 δόθηκαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις εκατέρωθεν. Από τη στιγμή που πρόκειται για νόμο του κράτους, αυτός θα εφαρμόζεται όπως προβλέπεται  από τα σωματεία και τους διαιτητές – κριτές. Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων και εφόσον υπάρξει υπουργική απόφαση για τον τρόπο καταβολής των εισφορών (άρθρο 4) θα υπάρξει συνάντηση ώστε να ρυθμιστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα που απασχολεί τόσο τα σωματεία, όσο και τους διαιτητές.

2. Για το θέμα των οφειλών: H OXE με επιστολή που θα στείλει άμεσα στους συνδέσμους διαιτητών θα τους ενημερώσει για το τελικό ύψος των οφειλών προς αυτούς. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καθοριστεί το ύψος της πρώτης δόσης των οφειλομένων, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας. Η καταβολή της πρώτης δόσης αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαΐου.

3. Για το θέμα της καταβολής των ημεραργιών από τα σωματεία: Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα καταβάλλονται όπως και τα οδοιπορικά, δηλαδή 50-50 από τα σωματεία (γηπεδούχος και φιλοξενούμενος) και όχι μόνο από τον γηπεδούχο.