Αφεντικό με το… καλημέρα

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής σεζόν για τη διεκδίκηση του Σούπερ Καπ έλαβε μέρος ανάμεσα στις κυπριακές ομάδες του Παρνασσού Στροβόλου και της Sabbianco Ανόρθωσης, με την πρώτη ομάδα να πετυχαίνει την πολυπόθητη νίκη, με 28-19.

Ο Παρνασσός έδειξε έτοιμος από την αρχή, καταφέρνοντας να πάρει μία διαφορά 7 γκολ ήδη από το 15′ (10-3). Από κει και έπειτα έδειχνε να οδηγεί το παιχνίδι, καθώς βρισκόταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επέβαλλε το ρυθμό του και παρέμεινε πιστά στο πλάνο του σε άμυνα και επίθεση. Ακολούθησε την ίδια “συνταγή” επιτυχίας με την περσινή χρονιά και απέδειξε την εμπειρία που διαθέτει στη διοργάνωση.

Κορυφαίος σκόρερ ο Παπακυπριανού με 9 γκολ, ενώ ο τερματοφύλακας Τάρτιος, αποτέλεσε την βάση της αμυντικής στρατηγικής της ομάδας του Σάββα Ζωγράφου. Λύσεις στην περιφέρεια έδωσε επίσης και ο Νικηφόρου, σημειώνοντας 6 γκολ.

Από την άλλη, η Ανόρθωση πάλεψε μέχρι τέλους αλλά τα προβλήματα ομοιογένειας της ομάδας φάνηκαν εξ αρχής. Παρά την καλή απόδοση των Pavlovic (5 γκολ) και Vojinovic (4 γκολ), η “Κυρία” του κυπριακού χάντμπολ δεν μπόρεσε να κάμψει την κυριαρχία του Παρνασσού. Σε χαμηλά στάνταρ κυμάνθηκε η απόδοση των αδερφών Αργυρού (με ένα γκολ για τον Χρίστο και 2 για τον Ιούλιο), κάτι που δείχνει ότι η ομάδα του Στροβόλου είχε “διαβάσει” καλά το παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Παρ’ όλα αυτά, το φετινό πρωτάθλημα στην Κύπρο προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, με τους διεκδικητές να έχουν ως σκοπό να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Ημίχρονο: 14-8

Τελικό: 28-19

Παρνασσός Στροβόλου: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νέαρχος Μιχαηλίδης 3, Μιχάλης Λύρας, Βασίλης Δημοσθένους 3, Δημήτρης Στούμπης 4, Ανδρέας Φωτίου 2, Δημήτρης Ταρτίος, Χρίστος Γεωργίου, Δημήτρης Νικηφόρου 6, Τιμόθεος Μινάσιδης, Γιώργος Παπακυπριανού 9, Παναγιώτης Ρούσος, Νεκτάριος Στυλιανού, Davide Lazzarin 1.

Sabbianco Ανόρθωση: Ξενοφώντος Κύπρος, Μάριος Ευσταθιάδης, Ανδρέας Γεωργίου 2, Pedic Marco 2, Ορέστης Λεοντίου, Ιούλιος Αργυρού 2, Χριστόπουλος Οικονόμου, Κωνσταντίνος Μιχάηλ 2, Χρίστος Αργυρού 1, Ανδρέας Χατζησάββας, Darko Pavlovic 5, Στέφανος Φτερακίδης, Nebojsa Vojinovic 4, Νικόλας Γεωργίου, Ανδρέας Ιωάννου 1, Sanin Alexander.