Connect with us

Interviews

Γλυκόπικρη γεύση…

O Τάκης Μελετάκος κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου για τον Άρη και μιλά για το χάντμπολ στη Νίκαια…

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ο Τάκης Μελετάκος βρίσκεται στο… τιμόνι του Άρη Νικαίας και καλείται τόσο με την αθλητική του παιδεία όσο και με την προπονητική του εμπειρία, να οδηγήσει την ομάδα σε πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Ο Τάκης Μελετάκος έχει συμβάλει τα μέγιστα στις επιτυχίες της νικαιώτικης ομάδας, καθώς για τρίτη φορά φέτος, μετά την επιστροφή του στην ομάδα το 2000, βρέθηκε στην Α1. Ο ίδιος αποτελεί κίνητρο για τους νέους σε ηλικία παίκτες, που ως επί το πλείστον προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας μας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων και αργότερα βρέθηκε για πρώτη φορά στην τεχνική ηγεσία του Άρη Νικαίας. Μετά από μια μικρή διακοπή βρέθηκε στον πάγκο του Ιωνικού στην Α1, μετά στο Κορωπί ενώ εδώ και εννέα χρόνια βρίσκεται και πάλι στην ομάδα της Νίκαιας.

«Μπορούσαμε καλύτερα»

Η νέα χρονιά βρήκε τον Άρη Νικαίας στη 10η θέση με 4 βαθμούς. «Ο πρώτος γύρος άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλους 2 ή ακόμη και 4 πόντους αλλά σε κάποια παιχνίδια θεωρώ ότι… φοβηθήκαμε να κερδίσουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον πρώτο γύρο. Χάσαμε παιχνίδια που θα έπρεπε να έχουμε πάρει. Η ομάδα χρειάζεται βελτίωση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και είμαστε υποχρεωμένοι στον δεύτερο γύρο να έχουμε πολύ διαφορετική εικόνα», δήλωσε ο Τάκης Μελετάκος κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Τάκη Μελετάκου θα διεκδικήσει την παραμονή της στη Handball Premier, με κύριο στόχο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να συλλέξει περισσότερους βαθμούς. «Έτσι όπως είναι η κατάταξη των ομάδων αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα διακδικήσουμε την παραμονή μας στα play out. Από κει και πέρα το πρωτάθλημα έχει άλλες δύο σημαντικές φάσεις. Τον δεύτερο γύρο και τα play out. Ελπίζω να είμαστε όσο μπορούμε πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ο στόχος μας για τον δεύτερο γύρο είναι ξεκάθαρος, πρέπει να πάρουμε περισσότερους πόντους από αυτούς που πήραμε μέχρι στιγμής. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τους αντιπάλους μας. Εμείς μπορεί να έχουμε κάποιους στόχους αλλά δεν ξέρουμε τί θα κάνουν και οι άλλοι. Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της πόντους και προχωράμε.

Φέτος ο Τάκης Μελετάκος προπονεί και τους δύο ανιψιούς του, Γιώργο και Δημήτρη Μελετάκο. Για τη συνεργασία με δύο τόσο κοντινούς του ανθρώπους ο προπονητής του Άρη δήλωσε: «Οικογένεια είναι στο σπίτι. Στο γήπεδο δεν νιώθω ότι έχω να αντιμετωπίσω την οικογένειά μου αλλά δύο αθλητές μου. Άλλωστε στο ελληνικό χάντμπολ έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες συνεργασίες ανά τα χρόνια».

Παρά τις κακοτυχίες του πρώτου γύρου το κλίμα στη νικαιώτικη ομάδα παραμένει πολύ καλό. «Στην ομάδα δεν έχουμε προβλήματα. Παρά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. δεν υπάρχει εκνευρισμός. Μια ομάδα που ανεβαίνει χωρίς να έχει σοβαρό προϋπολογισμό ξέρει ότι θα παλέψει για την παραμονή της. Υπάρχει μόνο μια πικρία για το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει κάτι παραπάνω».

Το χάντμπολ στη Νίκαια

Η Νίκαια, μια πόλη με υψηλό αθλητικό ανταγωνισμό αγαπά και αγκαλιάζει τους νέους αθλητές. «Το χάντμπολ στη Νίκαια υπάρχει από το 1977, ο Άρης είναι από τις ιστορικές ομάδες που συμμετείχε στα πρώτα πρωταθλήματα τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και γυναικών. Στη Νίκαια υπάρχει και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο καθώς και ατομικά αθλήματα με αποτέλεσμα τα ταλαντούχα παιδιά να διεκδικούνται από όλους. Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά το δικό μας άθλημα καθώς είμαστε συνεχώς στην Α1 ή στην Α2. Από εκεί και πέρα για μας είναι σημαντικές οι εξαγγελίες τις δημοτικής αρχής για ένα νέο γήπεδο. Το νέο αυτό γήπεδο θα αλλάξει σημαντικά τα αθλητικά δεδομένα στην πόλη. Ακόμη όμως είμαστε σε αναμονή εξαγγελιών που βέβαια θα αλλάξουν το στάτους του αθλητισμού στην πόλη μας», δήλωσε ο Τάκης Μελετάκος.

«Ο Άρης φιλοξενείται στον Πλάτωνα όλα τα χρόνια και δυστυχώς τα άλλα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην πόλη δεν έχουν χάντμπολ. Ο Άρης Νίκαιας αυτή τη στιγμή έχει όλα τα αναπτυξιακά τμήματα στους άνδρες όπως επίσης στις γυναίκες που έχει τρία τμήματα. Οπότε για εμάς ο χώρος είναι ζωτικής σημασίας», κατέληξε ο προπονητής του Άρη, σχετικά με το γήπεδο της ομάδας.

More in Interviews