«Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην επίθεση»

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 4η αγωνιστική της Handball Premier και κυρίως το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός

 Είναι μια σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που έχει περάσει από τις δύο έδρες των συνδιεκδικητών του πρωταθλήματος με τις ελάχιστες απώλειες. Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες επέλεξαν να μην τρέξουν. Η ΑΕΚ δοκίμασε στην αρχή να τρέξει, νομίζω με μεγάλη επιτυχία, αλλά γρήγορα το εγκατέλειψε,. Δεν συνέχισε σε ρυθμό που θα της έδινε γρήγορα γκολ. Αυτό διευκόλυνε τον Ολυμπιακό που και πάλι στηρίχθηκε στα προσόντα και την εμπειρία των αθλητών του και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι άμυνες των δύο αντιπάλων ήταν καλές αλλά τις επιθέσεις μάλλον θα τις χαρακτήριζα κακές. Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, δεν έγιναν από τα σημεία που θα έπρεπε και αν το ταιριάξεις και με την μέτρια παρουσία των δύο τερματοφυλάκων που είχαν κάποια μικρά πολύ καλά διαστήματα, αλλά δεν ήταν εκείνοι που κράτησαν το αποτέλεσμα ή που το άλλαξαν. Nομίζω πως και οι δύο προπονητές θα πρέπει να προβληματιστούν.

Eκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι περισσότεροι από τους αθλητές που συμμετείχαν στο ντέρμπι είναι υψηλής εμπειρίας. Δεν δικαιολογούνται από το άγχος του αγώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Η εμπειρία είναι τέτοια που οφείλουν και πρέπει να μπορούν να διαχειριστούν αυτούς τους αγώνες.

Πρέπει να σταθούμε και στην ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω αν υπήρξαν ή όχι μικρές παρεκτροπές από τον κόσμο, αφού από εκεί που καθόμουν δεν μπορώ να έχω άποψη, όμως τέτοιες ατμόσφαιρες όπως και αυτή στο ματς  ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του αθλήματος και τη δημοτικότητα. Και στα δύο ντέρμπι ο κόσμος ήταν πολύ καλός και είχαν άλλη αίγλη τα παιχνίδια. Και όσο γίνονται περισσότεροι αγώνες με κόσμο, με κερκίδα που έχει παλμό – και το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού -ανεβαίνει το επίπεδο του αθλήματος.

Τα λάθη στοίχισαν στο Καματερό

Πρέπει να σταθούμε και στο παιχνίδι του Καματερού με τον Αερωπό, που επίσης έγινε με γεμάτη κερκίδα. Ένα πολύ ωραίο και χαντμπολικό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν και δημιούργησαν όμορφες φάσεις. Βέβαια, το άγχος του αποτελέσματος πίεσε τις ομάδες και τις οδήγησε σε αρκετά λάθη ειδικά στο τέλος αγώνα, που τελικά στοίχισαν στο Καματερό.

Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να πιστεύουν σε καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το Καματερό μπορεί να έχει μια μόλις ισοπαλία, αλλά είναι άκρως ανταγωνιστικό. Βέβαια, αν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω και η Δράμα σε μια αντίστοιχη άνοδό της στη Handball Premier είχε πολύ καλές παρουσίες σε όλη τη χρονιά με συνέπεια και σοβαρότητα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει την παραμονή. Φέτος όμως υπάρχουν ασθενέστερες και το Καματερό μπορεί να βρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει. Ο Αερωπός, νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.