Δικαιώθηκε εν μέρει η ΟΧΕ

εθνικη νεανιδων σκοπια χαντμπολ

Η αποχώρηση της Εθνικής Γυναικών Κ17 σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ για το EURO 2017 στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχε κοστίσει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά στην ΟΧΕ.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF) με διαδικασίες εξπρές είχε τιμωρήσει την ελληνική ομοσπονδία με πρόστιμο 25.000 ευρώ (και ποινή αποκλεισμού) με την ΟΧΕ να καταθέτει τότε έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της EHF, η οποία είχε απορριφθεί.

Η ελληνική ομοσπονδία είχε το δικαίωμα να προσφύγει στο ECA (EHF Court of Arbitration – το διαιτητικό δικαστήριο της ευρωπαϊκής) κάτι που έκανε και δικαιώθηκε, έστω και κατά το ήμισυ.

Μετά από σχετική απόφαση του ECA, το πρόστιμο των 25.000 ευρώ μειώθηκε κατά 50%, και η ΟΧΕ θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 12.500 ευρώ.

Η εν μέρει δικαίωση της ελληνικής ομοσπονδίας έχει και πιο… μικρά γράμματα, αφού η απόφαση για μείωση του προστίμου έρχεται με πενταετή αναστολή, κάτι που σημαίνει πως για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν μπορεί να υπάρξει ανάλογη περίπτωση αποχώρησης γιατί το πρόστιμο θα επανέλθει στο αρχικό ποσό των 25.000 ευρώ.