Διομήδης για Ευρώπη!

Την Πέμπτη το e-handball σας είχε ενημερώσει για την δυσάρεστη εξέλιξη, της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από ΠΑΟΚ (Άνδρες και Γυναίκες), Δούκα (Άνδρες), Νέα Ιωνία (Γυναίκες), ΓΑΣ Καματερού (Γυναίκες) και Φίλιππο Βέροιας (Γυναίκες).

Ουσιαστικά δηλαδή από τα οχτώ ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ελλάδας, μόνο δύο «εξαργυρώθηκαν» από τον Ολυμπιακό (EHF Cup) και την ΑΕΚ (Tσάλεντζ Καπ).

Η Ομοσπονδία είχε το δικαίωμα και έκανε πράξη, την πρόσκληση στα σωματεία που κατέλαβαν την 5η και την 6η θέση στο πρωτάθλημα της Handball Premier.

Στην περίπτωση του Διομήδη Άργους, οι άνθρωποι της ομάδας είπαν αμέσως το «ναι», μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη για το πρεστίζ του ελληνικού χάντμπολ που… πληγώθηκε στην Ευρώπη με τις έξι αρνήσεις.

Οι «Λύκοι» αν το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ –που έχει τον τελευταίο λόγο- θα πάρουν την θέση του ΠΑΟΚ στο Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα του Άργους έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο κύπελλο, αφού το κατέκτησε το 2012 και έγινε ο πρώτος –και μοναδικός έως σήμερα- ελληνικός σύλλογος στο χάντμπολ που το καταφέρνει, ενώ παράλληλα έγραψε ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, αφού ήταν και παραμένει η μόνη επαρχιακή ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο σε οποιοδήποτε άθλημα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διομήδης παρά το γεγονός ότι υπήρχαν χρονιές που οικονομικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δεν έχει αρνηθεί ποτέ έξοδο στην Ευρώπη!

Είναι ένα σωματείο που παρότι… απομονωμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα -με τα σωστά και τα λάθη του- επενδύει συστηματικά, έχοντας φτιάξει την δική του «κυψέλη» στο άθλημα και έχει κάνει το χάντμπολ το πρώτο αναγνωρίσιμο σπορ στην Αργολίδα, ενώ διοργανώνει με επαγγελματισμό εδώ και έξι χρόνια το Danaon Cup, ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά.

Ο Διομήδης συμμετείχε για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περίοδο 2005-2006 σε όμιλο που διεξήχθη στο Ντουντελάντζ του Λουξεμβούργου, ενώ ακολούθησαν άλλες επτά σεζόν (2009-2010, 2011-2012, 2012-2013 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017),έχοντας συνολικά δώσει συνολικά 31 παιχνίδια με απολογισμό 12 νίκες- 15 ήττες- 4 ισοπαλίες.

Όσον αφορά τον Αερωπό Έδεσσας οι άνθρωποι της ομάδας το σκέφτονται σοβαρά και θα δώσουν σύντομα την απάντηση τους.

Πάντως όλα θα έχουν κριθεί έως τις 3 Ιουλίου 2018, όταν και τα ενδιαφερόμενα σωματεία πρέπει να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην EHF.