Δυναμική η παρουσία της ΟΧΕ στο Αspire

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργάνωσε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ Εκπαιδευτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ASPIRE (Activity, Sport and Play for the inclusion of Refugees in Europe) που είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην προσαρμογή και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών μέσω του αθλητισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης εκπροσώπησε την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και παρουσίασε τις δράσεις που έχει κάνει το χάντμπολ για τους πρόσφυγες, συμβάλλοντας στην ομαλή ένταξη τους μέσω του αθλητισμού στην κοινωνία.

Η χώρα μας με φορέα υλοποίησης τη ΓΓΑ συμμετέχει μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και 15 ακόμη οργανισμούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στην ενημέρωση και στην ανάπτυξη του Προγράμματος Aspire.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση αθλητικών οργανισμών, φορέων και συλλόγων για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και υιοθέτησης αθλητικό-κοινωνικής πολιτικής και κουλτούρας προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία και να ενταχθούν –μέσω του αθλητισμού- ευκολότερα στην κοινωνική ζωή του τόπου.