Δύσκολη πρεμιέρα

Στη «μάχη» του ΕURO 2019 ρίχνεται αύριο η Εθνική Γυναικών Beach Handball, μιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην πόλη Στάρε Γιαμπλόνκσι της Πολωνίας.

Πρόκειται για ένα τουρνουά- σταθμός στην ιστορία του EURO, αφού θα συμμετάσχουν 40 ανδρικές και γυναικείες ομάδες, οι περισσότερες από ποτέ στον θεσμό, δίνοντας ξεκάθαρα μία εικόνα για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος, που σύντομα θα είναι και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην Πολωνία βρίσκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη και χωρίς αμφιβολία όλοι περιμένουν να είναι το ανταγωνιστικότερο τουρνουά όλων των εποχών, αφού το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελλάδα στην πρεμιέρα θα έχει δύσκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ελβετία (10:45), Σλοβενία (13:45) και Ιταλία (16:45) σε διάστημα έξι ωρών για τον 3ο όμιλο.

Αυτοί οι αγώνες θα κρίνουν όχι μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που θα βρίσκονται οι «12» καλύτερες ομάδες, αλλά και την βαθμολογία με την οποία θα μπουν σε αυτή, ενόψει και της προημιτελικής φάσης.

Η Εθνική ομάδα έφτασε στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Στάρε Γιαμπλόνσκι, λόγω μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης Βιέννη- Βαρσοβία και ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασίας της με προπόνηση το μεσημέρι και βίντεο το απόγευμα.

 

«Η δυσκολότερη διοργάνωση»

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών Μαρία Καραντώνη δήλωσε: «Είναι η δυσκολότερη διοργάνωση που έχουμε παίξει έως σήμερα. Είναι εδώ 20 δυνατές χώρες. Όπως είδαμε και στο Παγκόσμιο του Καζάν, οι πρώτες επτά ομάδες –εκτός της Βραζιλίας- προέρχονταν από την Ευρώπη. Όλοι έχουν αντιληφθεί την ραγδαία ανάπτυξη του beach handball και επενδύουν σε αυτό. Το άθλημα θα μπει σύντομα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει αλλάξει επίπεδο».

Για τον στόχο της Ελλάδας σε αυτό το τουρνουά επεσήμανε: «Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στην 12αδα, έχοντας 4 πόντους στην επόμενη φάση. Από κει και πέρα θα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Η Ελβετία διαθέτει αθλήτριες που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα και διαθέτουν κάποια εμπειρία, για την Σλοβενία δεν ξέρουμε πολλά, αλλά ως ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα θέλει προσοχή, ενώ η Ιταλία είναι μια μεγάλη δύναμη με παράδοση στο άθλημα. Η Ισπανία έχει ανανεωθεί αρκετά, αυτό έχει θετικά και αρνητικά, δεν υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος, λόγω νεανικότητας, αλλά θα είναι πολύ επικίνδυνες και θα έχουν πάθος».

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας μετέχουν οι:
Αθλήτριες: Άννα Καλοϊδή, Αποστολίνα Δημητρίου, Ελισάβετ Μάστακα, Μάρθα Λογδανίδου, Λένα Μούρνου, Νίκη Ράτσικα, Βάσω Σκάρα, Έλενα Κερλίδη, Ελένη Ποιμενίδου, Μάγδα Κεπεσίδου, Νικολίνα Κεπεσίδου, Ευγενία Διακογιάννη.
Προπονήτριες: Μαρία Καραντώνη, Σοφία Δημητρίου
Φυσιοθεραπευτής: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Αρχηγός αποστολής: Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Διευθυντής Επικοινωνίας ΟΧΕ/ Μέλος επιτροπής Beach Handball).

Όμιλοι και πρόγραμμα
Η πρωταθλήτρια κόσμου Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στον 3ο όμιλο των γυναικών και θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία και Σλοβενία.
Στην επόμενη φάση (των 12) θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην πρώτη φάση απέναντι στις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και στην συνέχεια οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά.

Τρίτη 2 Ιουλίου
10:45 Ελλάδα- Ελβετία (γήπεδο 2)
13:45 Ελλάδα- Σλοβενία (γήπεδο 4)
16:45 Ιταλία- Ελλάδα (γήπεδο 2)

Τετάρτη 3 Ιουλίου
14:15 Ισπανία- Ελλάδα

*Χορηγοί της Εθνικής είναι οι εταιρείες CAP, DELOUSIL και VALSAM

*Όλοι οι αγώνες, σε όλα τα γήπεδα θα μεταδοθούν σε live streaming από το ehfTV.com.