Ερασιτέχνες με επαγγελματική νοοτροπία

Μπουνας κωστης Δουκας

O Κωστής Μπούνας κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου για τον Δούκα και πλέκει το εγκώμιο των αθλητών του.

Πριν λίγους μήνες στις τάξεις του Δούκα έπρεπε να παρθούν αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του τμήματος. Επιλέχθηκε μια διαφορετική στρατηγική, χωρίς ξένους αθλητές και με σημαντική μείωση του μπάτζετ. Η ομάδα μπήκε σε μία μεταβατική περίοδο, με κορμό τους αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και μεταγραφές νεαρών αθλητών που βάζουν το χάντμπολ ως προτεραιότητα στη ζωή τους.

O συνδυασμός της ποιότητας της δουλειάς που γίνεται, του ταλέντου και της νοοτροπίας έφεραν αποτελέσματα. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου ο Δούκας βρίσκεται μόνος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας παίρνοντας επτά νίκες και με highlight τη δραματική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ.

Για τον προπονητή Κωστή Μπούνα, η δουλειά δεν σταματά. “Δυστυχώς ακόμη χαλαρώνουμε όταν νομίζουμε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει και αυτό δεν μας βελτιώνει ως ομάδα. Πρέπει να κρατάμε ίδιο επίπεδο απόδοσης για εξήντα λεπτά, ειδικά όταν έχουμε και το περιθώριο να κάνουμε αλλαγές”, εξήγησε στο e-handball, μετά τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα με τον Φοίβο στη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας το ταμείο του πρώτου γύρου, ο προπονητής των μπλε βάζει θετικό πρόσημο: “Είναι πολύ θετικός ο απολογισμός. Ειδικά αν σκεφτούμε πώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και τις δυσκολίες που είχαμε, η τέταρτη θέση είναι πολύ καλή για τον πρώτο γύρο και κατά καιρούς και οι εμφανίσεις μας είναι πολύ καλές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, το έχω πει πολλές φορές. Ειδικά φέτος κάποιοι αθλητές κάνουν μεγάλη υπέρβαση σε ατομικό επίπεδο για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Μιλάμε για 100% ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι λειτουργούν σαν επαγγελματίες στις προπονήσεις. Οι περισσότεροι έχουν και συνείδηση επαγγελματία μέσα στον αγώνα”.

“Εύκολο και δύσκολο”
Αναλύωντας τη νοοτροπία της ομάδας, ο Κωστής Μπούνας τονίζει ότι “τα παιδιά κατάλαβαν από την πρώτη ημέρα σε ποιο σύλλογο βρίσκονται. Αν και είναι νεαροί σε ηλικία και έχουμε μέσο όρο τα 22 χρόνια, οι αθλητές αντιλήφθηκαν αμέσως την ιστορία που έχει η φανέλα της ομάδας και μπήκαν σε μία διαδικασία να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν ψηλά τη φήμη του συλλόγου. Ναι μεν το βάρος της φανέλας τους κάνει καλύτερους, αλλά από την άλλη είναι και πιεστικό να ανταποκρίνεται κάποιος σε υψηλές απαιτήσεις και να αποδεικνύει καθημερινά ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα και να την κρατά ψηλά. Είναι και εύκολο και δύσκολο ταυτόχρονα”.

Στην ερώτηση αν από τη νέα περίοδο ο Δούκας θα επιστρέψει στα στανταρ των προηγούμενων ετών, ο Κωστής Μπούνας απαντά ότι “το ελπίζουμε. Αυτή η χρονιά θεωρείται ότι είναι δύσκολη και μεταβατική. Ευχή όλων μας, παικτών, προπονητών και όσων είναι κοντά στην ομάδα είναι από την επόμενη σεζόν να εχουμε ακόμη καλύτερες δυνατότητες για να δουλέψουμε”.