ΕΣΧΑ: «Καλό ταξίδι Δάσκαλε…»

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταυρακάκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ) εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, για τον χαμό του μεγάλου δασκάλου του Ελληνικού Χάντμπολ, Χρήστου Κοτζαμανίδη, σε ηλικία 73 ετών.

Ήταν από τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην χώρα μας και συνέδεσε το όνομα του, με τον πρώτο αγώνα χάντμπολ που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου του 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου, τον οποίο οργάνωσε ως προπονητής αλλά και αθλητής, υπηρετώντας στο συγκεκριμένο σχολείο ως καθηγητής φυσικής αγωγής.

«Ο Χρήστος Κοτζαμανίδης σημάδεψε με το έργο του και τη ζωή του το ελληνικό χάντμπολ. Κορυφαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, γαλουχήθηκαν μαζί του εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες και το σημαντικότερο ήταν ένα πρόσωπο σεβαστό, όχι μόνο στο χώρο του Χάντμπολ αλλά γενικότερα στον Ελληνικό Αθλητισμό. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Κοτζαμανίδη, στη σύζυγο του Ελένη και στην κόρη του Μαριάννα», τονίζει η ΕΣΧΑ σε ανακοίνωση της.