Ζαραβίνας, Μπουκοβίνας και Μάλλιος για την ήττα από την Ολλανδία και την επόμενη ημέρα

Στην ήττα από την Ολλανδία και τον αποκλεισμό από την τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος,  καθώς και στην επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας αναφέρθηκαν Ζαραβίνας, Μπουκοβίνας και Μάλλιος με δηλώσεις τους στο Γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: 

Γιώργος Ζαραβίνας (ομοσπονδιακός προπονητής):
«Στον πρώτο στόχο που είχαμε να μπούμε καλά στο ματς το καταφέραμε. Στο 13’ του αγώνα ήμασταν μπροστά στο σκορ. Από κει και πέρα γενικά στο παιχνίδι ήμασταν κακοί σε όλους τους τομείς με αποκορύφωμα στις καταστάσεις με παίκτη παραπάνω –τις οποίες είχαμε επισημάνει αρκετές φορές- κάτι που έκανε και τη διαφορά στο α’ ημίχρονο. Για ένα τέτοιο ματς κάναμε πολλά λάθη και με πολλά πρόσωπα σε κακή ημέρα και υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να διεκδικήσεις πρόκριση».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής):
«Δεν ήταν μια καλή εμφάνιση από την πλευρά μας ή τουλάχιστον δεν ήταν μια εμφάνιση που μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φυσικά υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια, όμως υπάρχουν και θετικά που πρέπει να κρατήσουμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη Παναγιώτου. Η ομάδα έχει ακόμα έναν παίκτη, που η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω του, όπως και συμβαίνει και με τον Αχιλλέα Τόσκα και άλλα παιδιά όπως ο Θοδωρής Μπόσκος. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι έφταιξε. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θεωρούμε πως δεν το παλέψαμε όπως έπρεπε και μπορούσαμε. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε γιατί μας περιμένει μια πολύ δύσκολη προκριματική σειρά του EURO 2026».

Πέτρος Μπουκοβίνας (τερματοφύλακας Εθνικής Ανδρών):
«Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων σήμερα. Κάναμε λάθη που δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Δεχθήκαμε εύκολα γκολ στον έμμεσο αιφνιδιασμό και είχαμε νευρικότητα χωρίς λόγο. Ήταν ένα κακό παιχνίδι σε μία κρίσιμη στιγμή για εμάς, την ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ. Η ομάδα παλεύει μόνη της, οι παίκτες το τιμ, με τις γνωριμίες που έχουμε και λίγα άτομα από την ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους με τεχνογνωσία να ασχολούνται με την Εθνική. Οργανωτικά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Πρέπει όλοι να γίνουμε καλύτεροι, αυτό πρέπει να ξεκινήσει από αύριο, να έχουμε όλοι υγεία, να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ψυχικά και σωματικά. Στην Εθνική δεν είναι κανείς χαριστικά, ανεξαρτήτου ηλικίας, όσοι αξίζουν, βρίσκονται στην ομάδα».