Η ανακοίνωση της ΟΧΕ για την μείωση του προστίμου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΧΕ για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της EHF, σύμφωνα με την οποία θα κληθεί να πληρώσει τελικά το ποσό των 12.500 ευρώ.

«Μείωση του προστίμου στη ΟΧΕ κατά 50%

Δικαίωση της ΟΧΕ που επέλεξε να προσφύγει στο τριτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της EHF και να θέσει το θέμα στην εκτελεστική της επιτροπή

Με απόφαση του το Διαιτητικό Δικαστήριο (ECA) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (EHF) σχετικά με την υπόθεση της αποχώρησης της Εθνικής Γυναικών Κ17 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, μειώνει το αρχικό επιβληθέν πρόστιμο των 25.000 ευρώ κατά 50%.

Η μείωση του προστίμου γίνεται με ανασταλτικό χαρακτήρα για μια περίοδο 5 ετών κατά την οποία εάν η Ελληνική Ομοσπονδία αποχωρήσει ξανά από αγώνα για τους ίδιους λόγους το υπόλοιπό του προστίμου θα επιβληθεί κανονικά.

Η ανωτέρω απόφαση σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής της EHF σχετικά με την δημιουργία ομάδας εργασίας που θα διερευνήσει το θέμα προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση, δικαιώνει τις επιλογές της ΟΧΕ να προσφύγει στο τριτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της EHF, καθώς και να θέσει ευθέως το θέμα στην εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας»