Η αποστολή της Εθνικής Νέων για το EURO 2024

Για τη Σλοβενία αναχώρησε η Εθνική ομάδα Νέων προκειμένου να πάρει μέρος μετά από 24 χρόνια στην τελική φάση του EURO K20 του 2024 (10-21 Ιουλίου 2024).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να φτάσει αύριο το μεσημέρι στην πόλη Τσέλιε όπου και θα διεξαχθούν οι αγώνες, ενώ κάποια παιχνίδια θα γίνουν και στη γειτονική πόλη Λάσκο που απέχει 10χλμ.

Η Εθνική μας ομάδα έχει πολύ δύσκολο έργο όχι μόνο λόγω των ισχυρών αντιπάλων (Γερμανία, Σερβία, Πορτογαλία) που θα αντιμετωπίσει στον 2ο όμιλο, αλλά και επειδή θα παραταχθεί με σοβαρές απουσίες βασικών παικτών.

Εκτός βρίσκονται για διαφόρους λόγους Τόσκας, Παναγιώτου, Χαριτωνίδης και Αγαθόνικος, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Κουτουλογένης, Βαρδαξόπουλος, Αλεξίου και Κουβράκης.

Οι 17 αθλητές της αποστολής είναι οι:
Χατσατουριάν, Κολεζάκης, Μπατής, Τσιούμας (ΑΣΕ Δούκα), Ρούσος, Βαμβακάρης, Κουτουλογένης, (Πανελλήνιος ΓΣ), Δάιος, Μαρίνος (ΠΑΟΚ), Μαρκατάτος, Κουβράκης (Φοίβος Συκεών), Παπανικολάου (Άρης Νικαίας), Ραράκος (Ιωνικός ΝΦ), Ντάκαρης (ΓΣ Δράμα 1986), Σιαράβας (ΧΑΝΘ), Βαρδαξόπουλος (ΕΣΝ Βριλησσίων), Αλεξίου (Φέρωνας Βέροιας).

Αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ Μπάμπης Προδρομίδης, προπονητές οι Γιώργος Μαστορογιάννης, Κωστής Μπούνας και φυσιοθεραπευτές οι Άγγελος Παππάς και Παύλος Καλαβάζης.

Μεγάλοι χορηγοί της Εθνικής ομάδας στο EURO 2024 είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής, εμπορίας και διανομής ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Γ.Β. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» και ο ξακουστός διεθνής αγώνας δρόμου Αθήνα – Σπάρτη «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

B’ όμιλος: Γερμανία, Πορτογαλία, Σερβία, Ελλάδα

Το πρόγραμμα
Τετάρτη 10 Ιουλίου
15:20 Πορτογαλία- Ελλάδα
Πέμπτη 11 Ιουλίου
20:00 Ελλάδα- Γερμανία
Σάββατο 13 Ιουλίου
13:00 Σερβία- Ελλάδα

*Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από το EHF TV