“Η Εθνική και πάλι στο σπίτι της”

Η παρουσίαση του αυριανού αγώνα με την Ισλανδία (Τετάρτη, 20:00) για τα προκριματικά του EURO 2020, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Κοινός παρανομαστής στις δηλώσεις ήταν η ευχή να συνεχιστεί η συνεργασία της ΟΧΕ με τις νέες διοικήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η Κοζάνη να συνεχίσει να αποτελεί ένα φιλόξενο “σπίτι” για το άθλημα.

Κώστας Βιολιτζής (μέλος δ.σ. ΟΧΕ): “Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ευχαριστώ θερμά το δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το σωματείο ΑΟ Κοζάνης για τη διαρκή βοήθεια στις Εθνικές μας ομάδες και στο άθλημα. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνουμε εδώ σημαντικούς αγώνες του ελληνικού χάντμπολ, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Δηλώνουμε ότι υπερηφανευόμαστε για την άριστη συνεργασία, που είναι προς το συμφέρον του αθλήματος, καθώς οι αγώνες γίνονται σε ένα γήπεδο – στολίδι, και με την αρωγή εθελοντών που βάζουν όρεξη και μεράκι ώστε το οργανωτικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές σε αυτό το γήπεδο, όπως ήταν η μεγάλη νίκη επί της ομάδας των Σκοπίων στις 28 Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς. Όπως και τότε, έτσι και τώρα πιστεύω ότι οι αθλητές μας θα υπερβάλλουν εαυτόν, απέναντι σε μία μεγάλη δύναμη του παγκόσμιου χάντμπολ, την Ισλανδία. Κλείνοντας, ευελπιστώ να συνεχιστεί η συνεργασία που αναπτύξαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με τις νέες διοικήσεις του δήμου και της Περιφέρειας. όπως ήταν σε αυτό το γήπεδο θα υπερβάλλουν εαυτόν και θα μας χαρίσουν παρόμοιες στιγμές. Ευελπιστώ να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία με δήμο και Περιφέρεια, με τις νέες διοικήσεις που έχουν προκύψει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Ηλίας Κάτανας (αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας): “Καλωσορίζουμε την Εθνική ομάδα ανδρών στο “σπίτι” της. Τα τελευταία χρόνια, η άψογη συνεργασία με την ΟΧΕ, αλλά και με το δήμο της Κοζάνης, έχει καταστήσει “σπίτι” του χάντμπολ το κλειστό της Λευκόβρυσης. Εύχομαι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόναι αυτή η συνεργασία, καθώς ο αθλητικός κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας θέλει εδώ την Εθνική ομάδα. Καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, για τον αυριανό αγώνα”.

Γιάννης Ιωαννίδης (πρόεδρος αθλητικού οργανισμού): “Ακόμη ένας αγώνας μεγάλης εμβέλειας, με μία ομάδα πολύ δυνατή. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα υπόβαθρο μέσα από τη συνεργασία με την ΟΧΕ, που πρέπει να αξιολογηθεί σωστά από τις νέες διοικήσεις. Οι φορείς πρέπει να είναι κοντά στην ομοσπονδία για να συνεχίσουμε να βλέπουμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλώ τον κόσμο να βρεθεί στο στο πλευρό της Εθνικής, στην προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα”.

Γιάννης Αρβανίτης (ομοσπονδιακός τεχνικός): “Ευχαριστώ τους φορείς που μας δίνουν τη δυνατότητα να προετοιμαζόμαστε όπως πρέπει και να αγωνιζόμαστε σε ένα πανέμορφο και ζεστό γήπεδο. Ο αγώνας με την Ισλανδία αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2020. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε κάνει θετικά βήματα στην προσπάθεια ανέλιξής μας στο ευρωπαϊκό χάντμπολ. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες απέναντι στην Τουρκία, υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σε εκείνα τα ματς υπήρχε η απαίτηση της νίκης για να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες πρόκρισης, αλλά είναι προϋπόθεση να έχει η ομάδα πολλά παρόμοια παιχνίδια στα πόδια της, να τα παίζει πολλές φορές για να έχει και καλύτερα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι τώρα για να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο”.

Πέτρος Κανδύλας (αθλητής Εθνικής ομάδας): “Ακολουθούν δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια με ομάδες παγκόσμιας κλάσης. Είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι, να διεκδικήσουμε στα ίσια ότι μπορούμε. Αυτό που μετράει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, στην προσπάθεια να αυξήσουμε τη δυναμική μας στο ευρωπαϊκό χάντμπολ. Με καλές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας βοηθάμε τους εαυτούς μας, την ομοσπονδία και το άθλημα”.