Η επίμαχη φάση στο Αερωπός – ΠΑΟΚ (video)

Δείτε το video με το πέναλτι που υπέδειξαν οι διαιτητές στο τέλος του αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Αερωπού με 24-25.

Στη συγκεκριμένη φάση οι διαιτητές Λινάρδος και Νικολαΐδης υπέδειξαν πέναλτι για παρεμπόδιση ρίψης και απέβαλλαν τον αθλητή του Αερωπού, με τον Διονύση Καραγκιοζόπουλο στη συνέχεια να διαμορφώνει το τελικό 24-25.

Η απόφαση των διαιτητών προκάλεσε την ένσταση του Αερωπού στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Στο 59:59 του αγώνα, μετά από τέρμα που σημείωσε ο ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, η επανέναρξη του αγώνα με σέντρα από την ομάδα του ΠΑΟΚ έγινε με εντελώς αντικανονικό τρόπο. Ειδικότερα, ο χειροσφαιριστής της ομάδας του ΠΑΟΚ, με αριθμό φανέλας 77, Γιόσμου Σωτήριος, εκτέλεσε την επανέναρξη του αγώνα με ρίψη της μπάλας μην πατώντας τη γραμμή του κέντρου αλλά μισό, μετά από αυτήν.

Κατά αυτόν τον τρόπο είναι παντελώς άκυρη η επανέναρξη του αγώνα. Επίσης στην ίδια φάση ο χειροσφαιριστής του ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, με αριθμό φανέλας 30, Κυριακού Πέτρος, αποβλήθηκε θεωρώντας οι διαιτητές εντελώς λανθασμένα ότι βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των τριών (3) μέτρων και παρεμπόδισε τη ρίψη της επανέναρξης του αγώνα ενώ αυτός βρισκόταν σε κανονική απόσταση, μεγαλύτερη των τριών (3) μέτρων, δηλαδή μετά από την μπλε γραμμή του γηπέδου της πετοσφαίρισης. Με τις δύο αυτές φάσεις να αποδεικνύονται πλήρως από το βίντεο του αγώνα οι διαιτητές ενήργησαν εσφαλμένα σε βάρος του ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕΡΩΠΟΥ. Καταλογίζοντας πέναλτι και αποβάλλοντας τον ανωτέρω αθλητή με κόκκινη κάρτα.

Στην απάντησή τους οι διαιτητές αναφέρουν τα εξής: Στο 59:57 του αγώνα κατά την εκτέλεση εναρκτήριας ρίψης (κατόπιν τέρματος) για τη Β’ ομάδα, ΠΑΟΚ, ο Α διαιτητής του αγώνα διαπίστωσε ότι ο αθλητής της Α’ ομάδας ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, Κυριακού Πέτρος με αριθμό δελτίου ΟΧΕ (54102) και αριθμό φανέλας 30 τήρησε απόσταση μικρότερη των προβλεπόμενων τριών μέτρων, με αποτέλεσμα με τη ρίψη του αθλητή της Β’ ομάδας ΠΑΟΚ, η μπάλα να προσκρούσει στο προτεταμένο χέρι του αθλητή της Α’ ομάδας ΑΕΡΩΠΟΣ. Άμεσα ο Α’ διαιτητής του αγώνα και πρωτού υποδείξει το οτιδήποτε, έλαβε τάιμ άουτ προκειμένου να συνεννοηθεί με τον έτερο διαιτητή και την παρατηρητή του αγώνα, λόγω της σοβαρότητας της απόφασης.

Ακολούθως και σε νεκρό χρόνο (60:00′) αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προαναφερόμενος αθλητής της Α’ ομάδας και δόθηκε πέναλτι υπέρ της Β ομάδας ΠΑΟΚ, βάση του άρθρου 8:10-γ του κανονισμού παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο αν κατά τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, παίκτης εμποδίσει την εκτέλεση μιας ρίψης αντίπαλης ομάδας, προκειμένου τους αποτρέψει από το να εκτελέσουν ρίψη προς το τέρμα για να σκοράρει, ο ένοχος παίκτης πρέπει να αποβληθεί και να δοθεί ρίψη 7 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω TIME OUT, πάγκοι, συνοδοί και παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς τους διαιτητές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί με την παρέμβαση της παρούσας αστυνομικής δύναμης μετά από περίπου 10 λεπτά. Ακολουθεί έκθεση των διαιτητών για την υποβαλόμενη έκθεση της Α΄ ομάδας βάση του άρθρου 33 παραγρ. 4-δ’ του κανονισμού αγώνων.