Η επίσημη θέση του Φιλίππου Βέροιας για την αποβολή από το πρωτάθλημα

Ο Φίλιππος Βέροιας αποβάλλεται από την Α2 Εθνική μετά την αδυναμία του να κατέβει και στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης.  Συμπλήρωσε δύο μηδενισμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και δεν μπορεί πλέον να έχει παρουσία στο πρωτάθλημα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος χάντμπολ του Φίλιππου Βέροιας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Επειδή πολλά γράφτηκαν μέσα στην εβδομάδα από τους γνωστούς πλέον ανώνυμους, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους  του τμήματος χάντμπολ του Φίλιππου για το τι συνέβη μέχρι σήμερα. Ο φετινός προγραμματισμός από την διοικούσα επιτροπή χάντμπολ για το ανδρικό τμήμα του Φίλιππου Βέροιας , προβλέπει να ενεργοποιηθεί η εφηβική ομάδα (που αποτελείται από 14  ενεργούς  αθλητές ) και να αποτελέσει τον κορμό του τμήματος αφενός μεν για να πάρουν οι έφηβοι  αθλητές πολλές συμμετοχές και να αποκτήσουν πολύτιμη αθλητική εμπειρία , αφετέρου δε για να αναδείξουμε νέους αθλητές, οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν μελλοντικά στην μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα είχαμε έρθει σε συμφωνία με έναν ξένο αθλητή και με τέσσερις Έλληνες έμπειρους αθλητές με πολλές συμμετοχές στη Α2 κατηγορία καθώς και με ακόμη δύο αθλητές Βεροιώτες που αγωνίστηκαν με τον Φίλιππο Βέροιας στην μεγάλη κατηγορία και προς τιμήν τους δήλωσαν παρόντες , προκειμένου να βοηθήσουν το τμήμα στο πρωτάθλημα της Α2. Δυστυχώς όμως η εισήγηση του προπονητή της εφηβικής ομάδας δημόσια πριν μια εβδομάδα , ήταν οι αθλητές  του εφηβικού τμήματος να μην αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α2 καθώς δεν είναι “έτοιμοι” όπως ο ίδιος δήλωσε και πρότεινε την συμμετοχή του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Μετά και την εισήγηση αυτή,  εκ των δεκατεσσάρων εφήβων , πλην όμως ανήλικων αθλητών, μόνο δύο εξ αυτών δήλωσαν την επιθυμία να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα. Γίνεται αντιληπτό επομένως πως ομάδα με 8 άτομα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα, ενώ δεκατέσσερις μετάγραφες για να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2 κατηγορία δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς οικονομικά αυτό  δεν ήταν δυνατό .Όταν μάλιστα  οι περισσότερες ομάδες της Α2 κατηγορίας  με τις οποίες κληρωθήκαμε (ΧΑΝΘ , ΦΟΙΒΟΣ , ΦΕΡΩΝΑΣ), αγωνίζονται με νεαρούς αθλητές από τα αναπτυξιακά τους τμήματα για τους ίδιους λόγους, εμείς ως ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ κατά τον προπονητή της εφηβικής ομάδας δεν είμαστε  έτοιμοι.

Είναι προφανές ότι έχουμε κάνει λάθη. Το λάθος όμως  να δώσουμε ευκαιρία  σε ανθρώπους ,που μετά την Α2 αντί να μπουν μπροστά και να βοηθήσουν την ομάδα με την  δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει ενώ βιοπορίζονται μέσω του σωματείου, αυτοί οι ίδιοι να  μας υπονομεύουν, δεν θα συνεχιστεί άλλο. Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο τμήμα χάντμπολ από αύριο κιόλας, ώστε το τμήμα να επιστρέψει δυνατό και να περιβάλλεται από ανθρώπους που το σέβονται και δεν προσδοκούν ίδιον όφελος από αυτό».