Η ΟΧΕ βράβευσε τον Χρήστο Σπυρόπουλο

Πριν την έναρξη του αγώνα ΧΑΝΘ- ΓΑΣ Κιλκίς για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ανδρών η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και η ΧΑΝΘ βράβευσαν τον επικελευστή του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης Χρήστο Σπυρόπουλο, επί σειρά ετών αθλητή της ΧΑΝΘ για πράξεις ανδρείας που επέδειξε κατά τη διάρκεια του ένστολου καθήκοντος.

Στις 19 Νοεμβρίου του 2023, ο Χρήστος Σπυρόπουλος μαζί με τον εθελοντή του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής, Χρήστο Αλεξάκη διέσωσαν με κίνδυνο της ζωής τους έναν 23χρονο σέρφερ που παρασύρθηκε από τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Χρήστος Σπυρόπουλος και πάλι το καλοκαίρι του 2021 είχε πρωταγωνιστήσει στην διάσωση 8 παιδιών, ηλικίας 13 έως 16 ετών και 2 ενήλικους ναυτοπροσκόπους όταν αναποδογύρισε η λέμβος τους την ώρα που επέστρεφαν από πλωτή κατασκήνωση στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος Σπυρόπουλος αποτελεί γέννημα- θρέμμα της ΧΑΝΘ την οποία υπηρέτησε ως αθλητής για 23 έτη. Έχει πάνω από 300 συμμετοχές και έχει σημειώσει περισσότερα από 1.000 γκολ στην καριέρα του.
Υπήρξε διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων.

Διδάχθηκε από μικρός τις αξίες του εθελοντισμού όπως και της προσφοράς με ανιδιοτέλεια στον αθλητισμό και στη ζωή.

Τη βράβευση έκανε εκ μέρους της ΟΧΕ το μέλος του ΔΣ Κώστας Βιολιτζής, ενώ παρών ήταν και ο Κώστας Σπυρόπουλος, πατέρας του Χρήστου, επί σειρά ετών μέλος των διοικήσεων της ΟΧΕ και της ΧΑΝΘ.