«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

Δηλώσεις στο e-handball.gr, έκανε ο Κώστας Τούτσης, μετά την ήττα από τον Άρη Νίκαιας και τον υποβιβασμό της ομάδας του στην Α2.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά, με αρκετές δυσκολίες, με αρκετούς τραυματισμούς, ιδιαίτερα σε καίριες θέσεις. Ήμασταν μια καινούρια ομάδα και αργήσαμε λίγο να βρούμε σχήματα και να καλύψουμε κάποιους τραυματισμούς. Μπήκαμε στη διαδικασία των πλέι άουτ σαν τελευταίοι και σαν την ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία. Παρ’ όλ’ αυτά η δουλειά που έγινε τον τελευταίο ενάμιση μήνα, εκεί που είχαμε σταθεροποιήσει ένα σχήμα άρχισε να βγαίνει. Αυτό βοήθησε και στην ψυχολογία μας. Κερδίσαμε τα δύο παιχνίδια με τον Φοίβο, ήρθαμε την πρώτη φορά στον Άρη κι ενώ είχαμε την τελευταία επίθεση δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη  και ηττηθήκαμε στην παράταση, ενώ στη Θεσσαλονίκη πήραμε μια καθαρή νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο σήμερα μπήκαμε πολύ διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες γι’ αυτά που πρέπει να αποφύγουν αλλά δυστυχώς εγκλωβιστήκαμε λίγο στην επίθεση και δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στη διαχείριση του σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του Βλαχοθανάση ήταν καίρια. Το παιχνίδι πήγε στην τελευταία φάση, πήραμε τη σωστή επιλογή αλλά δεν βάλαμε το γκολ που έπρεπε και δυστυχώς η ομάδα υποβιβάστηκε.

Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε κι από κει και πέρα σε συνεργασία με τη διοίκηση να δημιουργήσουμε μια διαφορετική επόμενη ημέρα για τον ιστορικό αυτό σύλλογο», δήλωσε ο τεχνικός της ΧΑΝΘ.