«Καλό μομέντουμ για το άθλημα»

Πολλές ειδήσεις και ωραία μηνύματα έβγαλε η χθεσινή βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι κορυφαίοι της Handball Premier 2017-2018 μίλησαν στους παρουσιαστές της εκδήλωσης για την προηγούμενη, αλλά και την επόμενη σεζόν.

Κώστας Τσιλιμπάρης (τερματοφύλακας, Ολυμπιακός): «Σίγουρα στις ομάδες δεν θα αλλάξει ο αριθμός. Η ομάδα θα είναι η ίδια. Το πότε θα κλείσει η καριέρα μου θα το δούμε. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία και να πω ότι είναι ένα καλό μομέντουμ για το άθλημα. Σίγουρα η είσοδος του Ολυμπιακού άλλαξε πολλά πράγματα και έβαλε μερικά πλαφόν για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός. Οι υπόλοιπες ομάδες ανέβασαν κι αυτές τον πήχη και δημιουργήθηκε μια ελπιδοφόρα κατάσταση. Στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό υπήρχαν στέρεες βάσεις για τον αθλητή και είχα πάρα πολλά χρόνια να συναντήσω κάτι τέτοιο. Είναι ευχαρίστηση για κάθε αθλητή να βρίσκεται σε αυτήν την οικογένεια».

Δημήτρης Τζηράς (δεξιός εξτρέμ, Ολυμπιακός): «Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζομαι το βραβείο με έναν τόσο σημαντικό αθλητή. Πρώτη φορά Ολυμπιακός φέτος και είπαμε κι εμείς να βγάλουμε 2 mvp. Ο Κώστας έχει τόσους τίτλους και στόχος μου είναι να φτάσω έστω μερικούς από αυτούς. Η είσοδος του Ολυμπιακού τράβηξε και τις άλλες ομάδες προς τα πάνω. Φέτος θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και θα δούμε σπουδαία παιχνίδια».

Νίκος Κοκώνης (αθλητής ΠΑΟΚ): «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όσους πήραν μέρος σε αυτήν την διαδικασία να με επιλέξουν. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί λογικά είναι η τελευταία χρονιά που αγωνίζομαι. Προς το παρόν δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στο άθλημα από άλλο πόστο γιατί δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν θέλω έξαλλου να λέω μεγάλες κουβέντες. Ευελπιστώ σε έναν τίτλο με την ομάδα για να είναι το τέλος λίγο καλύτερο».

Ευγένιος Τουνγκελίδης (πρώτος σκόρερ, Χιλιώτη ΓΣ Δράμα 1986): «Είχα την ευκαιρία να πάω φέτος σε άλλο σύλλογο, όμως επέλεξα να μείνω στη Δράμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα στην κορυφή των σκόρερ. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους αθλητές με υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης (καλύτερος νέος, Ολυμπιακού): «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Παίζουν μεγάλο ρόλο και ο προπονητής και οι συμπαίκτες. Μακάρι και του χρόνου να ξαναπάρω κάτι προσωπικά αλλά πιστεύω προέχει η ομάδα και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής, Ολυμπιακός): «Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά όλους τους προπονητές και αυτούς που ψήφισαν για να έρθει αυτή η διάκριση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Την οικογένειά μου και πάνω απ’ όλα τον Ολυμπιακό που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε μέρος σε κάτι σπουδαίο».

Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ, Ολυμπιακός): «Θέλουμε φέτος να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός. Θα φροντίσουμε και φέτος να κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να έρθουν σε μας οι δύο τίτλοι. Στην Ευρώπη θα κάνουμε το βήμα παραπάνω. Τα πράγματα εκεί είναι πιο δύσκολα».