Κοινές Δράσεις για τις Ενώσεις Αττικής και Βουκουρεστίου

Η επανέναρξη του μνημονίου συνεργασίας που υφίσταται από τον Ιούλιο του 2019, ανάμεσα στις Ενώσεις του Χάντμπολ της Αττικής και του Βουκουρεστίου (BucharestHandball Association), τίθεται εκ νέου σε ισχύ. Οι κοινές δράσεις λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας είχαν διακοπεί για όλο αυτό το διάστημα και τώρα μπαίνουν και πάλι σε λειτουργία, όπως συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ (και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ) Δημήτρης Σταυρακάκης με τον Ρουμάνο ομόλογο του, Μιχάϊ Πίρβου. Στην συνάντηση από πλευράς ΕΣΧΑ παρόντες ήταν και οι Μάριος Λουκάτος (Α’ Αντιπρόεδρος), Νίκος Ματθαίου (μέλος ΔΣ) καθώς και ο Σωτήρης Καραγκιοζίδης, ο οποίος έφερε σε επαφή τις δυο Ενώσεις, για να επιτευχθεί το μνημόνιο συνεργασίας.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2024, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι το Κύπελλο Ελληνορουμανικής Φιλίας. Θα συμμετάσχουν από την ΕΣΧΑ τρεις ομάδες κοριτσιών U14 ή U16, με την Ένωση του Βουκουρεστίου να αναλαμβάνει την διαμονή-διατροφή για τρεις διανυκτερεύσεις, με την κάθε αποστολή να αποτελείται από 22 άτομα. Τον Ιούνιο του 2024, θα γίνει η αντίστοιχη διοργάνωση στην Αθήνα, με την έλευση στην χώρα μας, τριών ομάδων από το Βουκουρέστι, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας του Ιανουαρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι εάν υπάρξουν τουρνουά Ηλικιακών κατηγοριών σε Αγόρια-Κορίτσια (U12, U14, U16), εγκεκριμένα από την ΕΣΧΑ και διοργανώνονται από σωματεία της δύναμης της, να σταλεί πρόκληση στην Ένωση του Βουκουρεστίου για να συμμετάσχουν ομάδες από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ενώ θα υλοποιηθεί και συνεργασία στο μέλλον για κοινές δράσεις στο Beach Handball.