Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…

Τα World Beach Games ανοίγουν τις πύλες τους…

Στο Κατάρ 11-16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διοργάνωση

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει -κυρίως- η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Μεσογείου Εθνική Γυναικών Beach Handball της Ελλάδας.

Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπη την Εθνική μας στην Α’ φάση με Ισπανία, Πολωνία, Κίνα, Αυστραλία και Βιετνάμ με την Ελλάδα να είναι επικεφαλής ως πρωταθλήτρια κόσμου.

Η παράδοση Ελλάδα- Ισπανία

Πρωταθλήτρια κόσμου το 2016, την οποία αποκλείσαμε στον ημιτελικό του παγκοσμίου το 2018 στο Καζάν. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, έχουν αναμετρηθεί έξι φορές σε επίσημα ματς με την Ισπανία να έχει πέντε νίκες και την Ελλάδα μία, αλλά καλή στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν.

Οι δύο ομάδες προσφέρουν πάντα μεγάλα ματς και φέτος μάλιστα κοντραρίστηκαν δύο φορές στο ΕURO 2019 της Πολωνίας με την Ελλάδα να χάνει μεν και τα δύο ματς, αλλά οριακά με ονειρική εμφάνιση στο πρώτο σετ του πρώτου αγώνα.

Η Ισπανία θα παραταχθεί στην Ντόχα με τρεις αλλαγές στη σύνθεση της, η πιο σημαντική είναι η απουσία της βασικής τερματοφύλακας, όπως εξάλλου συμβαίνει και με την Ελλάδα (Μ. Κεπεσίδου).

EURO 2013 (Ράντερς- Δανία)

Ισπανία- Ελλάδα 2-0 (22-7, 16-12)

EURO 2017 (Zάγκρεμπ- Κροατία)

Ισπανία- Ελλάδα 2-0 (17-13, 21-10)

Παγκόσμιο 2018 (Καζάν- Ρωσία)

Ισπανία- Ελλάδα 2-1 (10-20, 14-8, 2-0)

Ισπανία- Ελλάδα 1-2 (18-14, 16-18, 2-6)

ΕURO 2019 (Στάρε Γιαμπλόνκι- Πολωνία)

Ισπανία- Ελλάδα 2-1 (12-20, 18-16, 2-0)

Ισπανία-Ελλάδα 2-0 (23-22, 19-7)

 

Με πλήρη σύνθεση Πολωνία και Αυστραλία

Η Πολωνία ήταν ασημένια στο ΕURO 2017 και έχει τρεις συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, χαρακτηρίζεται πάντα από δυνατές specialist που έχουν εξαιρετικό περιφερειακό σουτ. Θα είναι η ίδια ομάδα που έπαιξε τον Ιούλιο στο EURO καταλαμβάνοντας την 12η θέση.

Πήρε την θέση της Νορβηγίας, η οποία ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο του 2019, αλλά δεν δήλωση συμμετοχή.

Η Αυστραλία είναι μια ομάδα που συνεχώς κερδίζει έδαφος στο beach handball, είναι μόνιμη πρωταθλήτρια Ωκεανίας από το 2013, έχει πάρει μέρος σε 4 παγκόσμια και 2 word games.

H Eλλάδα την νίκησε δύσκολα 2-1 στο Καζάν το 2018 και με την ίδια ομάδα που παρατάχθηκε τότε, θα βρεθεί και στο Κατάρ, έχοντας αξιώσεις.

 

Τα αουτσάιντερ Κίνα και Βιετνάμ

Η Κίνα πρωταθλήτρια Ασίας και με συμμετοχή σε τρία παγκόσμια, αλλά και το Βιετνάμ που πήρε μέρος στο παγκόσμιο του 2018 και έχει κατακτήσει τα Asian Beach Games και το Southeast Asian Championship το 2016 και 2017 αντίστοιχα, θα είναι επίσης αντίπαλοι της Εθνικής.

Ομάδες ταχύτατες με καλές περιστροφές που σε κάθε περίπτωση δεν φοβίζουν, αλλά θέλουν προσοχή.

Τα φαβορί

Όλα προέρχονται από τον Β΄ όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται ο Α’ όμιλος.

Η Βραζιλία με τρία χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χάλκινο στο πρόσφατο του 2018 και άλλα τρία χρυσά σε World Games, σίγουρα πάνε για ένα μετάλλιο.

Η Αργεντινή, η μεγάλη της αντίπαλος διαχρονικά, είναι η ανερχόμενη δύναμη!

Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων όπου το Beach Handball έκανε την πρώτη του εμφάνιση και χρυσό στα South and Central American Βeach Games, όπου νίκησε την Βραζιλία στον τελικό!

Η Δανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ουγγαρία ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης είναι πολύ ισχυρές ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Τον άλλο όμιλο συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Αφρικής Τυνησία και οι ΗΠΑ που είχαν έρθει στην Πάρο τον Ιούνιο για φιλικά παιχνίδια με την Ελλάδα και την Γαλλία.