Λάμψη χάντμπολ στην Ακρόπολη

Από το κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ξεκίνησε η σεζόν 2018-19. Η εκδήλωση για την κλήρωση των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών είχε πολλή λάμψη από τους πρωταγωνιστές της προηγούμενης χρονιάς με κυρίαρχες τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες του μπιτς χάντμπολ, αλλά έκρυβε και ειδήσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής στο καλωσόρισμά του τόνισε: «Στην περίοδο 2017-18 το χάντμπολ άλλαξε. Συμπληρώσαμε μία τετραετία δύσκολης προσαρμογής και σε όλα τα επίπεδα και το άθλημα μπήκε σε μία καινούρια τροχιά. Ήταν η κορύφωση της δουλειάς των προηγούμενων ετών, αλλάζουν οι στόχοι, έρχονται οι επιτυχίες. Εντός συνόρων είδαμε συναρπαστικές διοργανώσεις με οριακές νίκες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση, σε γεμάτα και μεγάλα γήπεδα. Το άθλημα μπήκε για πρώτη φορά στο κλειστό του ΟΑΚΑ και επέστρεψε στη Γλυφάδα μετά από πολλά χρόνια. Παρακολουθήσαμε συναρπαστικά ηλικιακά πρωταθλήματα, αλλά και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδαμε τις Εθνικές ομάδες σε δράση στο σύνολό τους. Κορυφαία στιγμή φυσικά ήταν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ στο Καζάν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του χάντμπολ για τη στήριξη που δείχνουν στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια, για τη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός επισήμανε: «Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι τυχαίο και συγκυριακό. Όταν υπάρχει σχέδιο και τα γρανάζια της ομοσπονδίας δουλεύουν έρχονται τα αποτελέσματα. Η ΟΧΕ κερδίζει τα στοιχήματα το ένα μετά το άλλο. Πριν χρόνια βάζαμε κάποιους στόχους και τώρα ο πήχης ανεβαίνει. Πάντα υπάρχει το καλύτερο. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων να γίνει μόνιμη έδρα των Εθνικών ομάδων, συνεπικουρούμενο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και την κεντρική αρένα του ΟΑΚΑ στην οποία το χάντμπολ μπήκε για πρώτη φορά. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το άθλημα. Όσο για τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας μπιτς χάντμπολ, πρέπει να πω συγχαρητήρια και να συμπληρώσω ότι γνωρίζουμε τι έχετε περάσει, ακόμη και για να πάρετε την πρόκριση στο παγκόσμιο του Καζάν. Γνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε ότι ταξιδέψατε με πούλμαν στην Κροατία. Εύχομαι σύντομα το μπιτς χάντμπολ να είναι Ολυμπιακό άθλημα, ώστε να σας χαρούμε σε ακόμη μεγαλύτερες στιγμές».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, είπε: «Αυτή η μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών μας, υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες χρειάζεται να συνεχιστεί. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας και της Ολυμπιακής Επιτροπής προσπαθούμε, αλλά χρειάζεται και η βούληση της Πολιτείας, ώστε αυτή η επιτυχία να εξομοιωθεί με ανάλογες επιτυχίες των Ολυμπιακών αθλημάτων, ως προς τα κίνητρα. Το 2020 το άθλημα θα είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών ως άθλημα επίδειξης και το 2024 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα περιληφθεί κανονικά στο πρόγραμμα. Για το άθλημα πρέπει να επισημάνουμε τα ποιοτικά και ουσιαστικά βήματα που γίνονται, τα οποία συζητιούνται πολύ έντονα στις τάξεις του ελληνικού αθλητισμού και είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων, τα κρούσματα βίας είναι μηδενικά, σε μεγάλα και γεμάτα γήπεδα. Χαιρόμαστε για την παρουσία των μεγάλων ομάδων, αλλά ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτού του αθλήματος είναι η δυναμική που έχει στην Περιφέρεια».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής Handball Premier και Α1 γυναικών, ενώ και η Εθνική ομάδα Beach Handball γυναικών γνώρισε την αποθέωση του κοινού για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας.