Μιλάει με Seha League ο Ολυμπιακός!

Έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω για το αγωνιστικό και επικοινωνιακό προφίλ του είναι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους της Αδριατικής Λίγκας.

Το θέμα δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα SportDay και επιβεβαιώνεται επίσης από κροάτικα και σλοβένικα ΜΜΕ.

Η Seha League έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε όλα τα σπορ, αλλά φυσικά και στο χάντμπολ.

Η πρώτη επαφή έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στον γ’ γύρο του EHF Cup κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με την κροατική Νέξε, η οποία αγωνίζεται και στην Λίγκα.

To όνομα του πειραιώτικου συλλόγου στην Ευρώπη, λόγω του πολυαθλητικού χαρακτήρα του και του γεγονότος πως όλα τα τμήματα αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, είναι εξαιρετικά μεγάλο. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού κόντρα σε Κόμλο και Νέξε.

Οι κουβέντες έχουν γίνει κυρίως με τον Μάριαν Νατσέφσκι, επίτροπο της Λίγκας και αδερφό του αρχιδιαιτητή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντράγκαν Νατσέφσκι, ο οποίος έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, αφού έρχεται κάθε χρόνο για διακοπές και διατηρεί πολύ καλές επαφές με πολλούς χαντμπολικούς παράγοντες στην χώρα μας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει εντός του μήνα εκ νέου ραντεβού ανάμεσα σε ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Λίγκας με πιο σαφή ατζέντα, όπου θα πέσουν στο τραπέζι και τα οικονομικά δεδομένα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει τελικά στην Seha League θα πρέπει η Ομοσπονδία να βρει την φόρμουλα για την διεξαγωγή της Handball Premier, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στο πρωτάθλημα από τα πλέι οφ, όπως συμβαίνει με τα πρωταθλήματα άλλων χωρών που έχουν ομάδες στην Αδριατική Λίγκα.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια προοπτική δεν αφήνει αδιάφορη και την ΑΕΚ, η οποία και αυτή από το καλοκαίρι και μετά έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

Η Λίγκα South East Handball Association ή απλά SEHA League είναι διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από την Λευκορωσία, την Κροατία, τα Σκόπια, την Σερβία, την Σλοβακία, την Ρουμανία και την Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το πρωτάθλημα διεξάγεται παράλληλα με τα εθνικά πρωταθλήματα των συμμετεχόντων ομάδων οι οποίες μπαίνουν στις εγχώριες διοργανώσεις την άνοιξη κι αφού έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και η τελική φάση της SEHA.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά υψηλό αφού σε αυτό συμμετέχουν σύλλογοι που αγωνίζονται στο Champions League, πρωταγωνιστούν στις χώρες τους και έχουν μεγάλη παράδοση στο άθλημα όπως η Βαρντάρ Σκοπίων (σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια της SEHA), η Ζάγκρεμπ, η Μέταλουργκ, η Βοϊβοντίνα, η Ζελέζνιτσαρ, η Στεάουα Βουκουρεστίου (που αποχωρεί τη νέα χρονιά), ενώ επιστρέφει η Ουγγρική Βέσπρεμ.