«Μπαίνουμε σε νέα εποχή για την Εθνική γυναικών»

Μάγδα Κεπεσίδου, Λαμπρίνα Τσάκαλου και Πένυ Αργυροπούλου μίλησαν για την πρόκριση της Εθνικής γυναικών στη 2η προκριματική φάση του EURO 2020, μετά τις τρεις νίκες στον όμιλο της Βέροιας.

Και στους τρεις αγώνες η Μάγδα Κεπεσίδου ήταν ανυπέρβλητη στην εστία της Εθνικής, σε σημείο που η Ουκρανή διαιτητής Τκάτσουκ, ζήτησε να φωτογραφηθεί με την τερματοφύλακα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πάντως για την Κεπεσίδου αυτό που μένει είναι «ένα απίστευτο το συναίσθημα. Δεν νομίζω να έχει ξανακάνει η Εθνική γυναικών τρεις νίκες σε επίσημο τουρνουά. Νομίζω ότι σταδιακά μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για την Εθνική γυναικών. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο τεχνικό επιτελείο, καθώς η δουλειά τους φάνηκε μέσα από τις δικές μας εμφανίσεις, άλλωστε παίξαμε πάνω στο πλάνο που είχαν σχεδιάσει. Πάμε γι’ αλλά σπουδαία ελληνικά πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Λαμπρίνα Τσάκαλου προσδίδει αίγλη και ποιότητα στην Εθνική ομάδα και αναμφίβολα ήταν η σταρ του τουρνουά. Όπως επισήμανε, «για να πω την αλήθεια την περίμενα αυτή την πρόκριση. Ήμουν πολύ σίγουρη για την ομάδα, όμως κάποια πράγματα είναι καλό να μην τα προεξοφλούμε. Το θετικό είναι ότι φαίνεται η βελτίωση και η δουλειά που κάνουμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Η συνέχεια είναι δύσκολη, καθώς στην επόμενη προκριματική φάση θα αντιμετωπίσουμε δύο πολύ δυνατές ομάδες, όμως εμείς θα δουλέψουμε πάνω στο παιχνίδι μας και θα σιγά σιγά θα προσπαθούμε να ανεβαίνουμε σε επίπεδο ευρωπαϊκό».

Η Πένυ Αργυροπούλου, όποτε χρειάστηκε ήταν παρούσα και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. «Αν και δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε, αλλά σταθήκαμε αντάξιες των προσδοκιών. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όπως είπε και ο προπονητής μας, δαγκώσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα με απολογισμό τρεις νίκες σε ένα τουρνουά», είπε η περιφερειακή του Πανοράματος.