Μπούνας: Λάθος των διαιτητών, αλλά έπρεπε να συγκρατηθώ

Μπουνας Δουκας

Ο προπονητής του Δούκα μίλησε για την επίμαχη φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίας της ομάδας του, αλλά και την αποβολή του, μετά την ήττα από τον Αερωπό που στέλνει το σύλλογο των εκπαιδευτηρίων στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

«Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για απουσίες και σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στο δεύτερο παιχνίδι με τον Αερωπό μέσα στην Έδεσσα παράταχθήκαμε με σύνθεση ανάγκης. Οι απουσίες κάποιων παικτών, την τελευταία στιγμή, δεν μας επέτρεψαν να προετοιμαστούμε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα η αποστολή που είχαμε να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και μέσα σε μια έδρα που φλεγόταν από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η εμφάνιση μας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς τα παιδιά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και με κατάθεση δυνάμεων και ψυχής κατάφεραν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με πέντε γκολ, δεν παράτησαν ούτε στιγμή το παιχνίδι και λίγο πριν το φινάλε έφτασαν στην ισοφάριση (25-25 στο 55’). Είναι κρίμα όμως που η προσπάθεια μας φρέναρε στην ολοφάνερη λάθος απόφαση των διαιτητών που στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού έκαναν λάθος εκτίμηση σε μια ξεκάθαρη φάση, όταν από μέσα άμυνα και πέναλτι δόθηκε επιθετικό. Δεν θέλω να κάνω δεύτερες σκέψεις σχετικά με τους δύο διαιτητές καθώς η απόδοση τους μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετική. Δεν παύει όμως αυτή η λάθος απόφαση να θεωρείται καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού, γεγονός που οδήγησε δικαιολογημένα στις έντονες διαμαρτυρίες μας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει ωστόσο εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος για αυτήν την ομάδα, για την ποιότητα και την αγωνιστικότητα των αθλητών μας και τους θεωρώ παράδειγμα για όλους τους μικρότερους αθλητές των ακαδημιών μας».

Ο Κωστής Μπούνας χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα και στη συνέχεια μπλε για τη συμπεριφορά που επέδειξε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απόφαση των διαιτητών ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την ακραία συμπεριφορά μου απο όλους τους συντελεστές του αθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν είναι η εικόνα που με χαρακτηρίζει τα 15χρονια που ασχολούμαι προπονητικά με ηλικιακά και ανδρικά τμήματα, αφου είναι η πρώτη φορά που δέχομαι κόκκινη κάρτα και απο τις ελάχιστες που μου χρεώνουν δίλεπτο. Όσο και εάν είναι βάσιμες οι διαμαρτυρίες μας για την επίμαχη φάση θα έπρεπε να έχω συγκρατήσει τον εαυτό μου και να έχω αποφύγει αυτή την εξέλιξη».