Νέα μπαράζ ανόδου ή λειψή η Α1 Γυναικών

Δημοκριτειο

Σε λιγότερο από ένα μήνα (14/10) ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, αλλά η ΟΧΕ βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό πρόβλημα – που δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζει – αλλά που χρήζει άμεσης λύσης.

Μετά από 57 χρόνια ιστορίας ο «Εθνικομορφωτικός Σύλλογος Αμύντας Αμυνταίου» ανέστειλε επ’ αόριστον την λειτουργία του. Το πλέον σημαντικό τμήμα – από τα 36 που διατηρούσε ο σύλλογος του Αμυνταίου – ήταν αυτό του γυναικείου χάντμπολ, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Α1 Γυναικών.

Πλέον η ΟΧΕ αναζητάει ομάδα να συμπληρώσει το κενό που δημιουργείται  στην Α1 Γυναικών ώστε το φετινό πρωτάθλημα να μην διεξαχθεί με εννιά ομάδες, κι όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο έργο μόνο εύκολο δεν είναι.

Η πρώτη επιστολή από την ομοσπονδία πήγε στην γυναικεία ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής. Η ΟΧΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε τον σύλλογο της Κομοτηνής πως είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα καθώς μετά τα μπαράζ ανόδου στο Βόλο, ήταν τρίτη πίσω από το Καματερό και τον Άρη Θεσσαλονίκης που πήραν τότε την άνοδο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ThrakiSportS, η απάντηση του Δημοκρίτειου ήταν αρνητική, με τη διοίκηση του συλλόγου να επισημαίνει πως το χρονικό διάστημα μέχρι την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος δεν επαρκεί για να δημιουργηθεί ανταγωνιστικό ρόστερ, να λυθούν εκκρεμότητες αναφορικά με το γηπεδικό και το κυριότερο να βρεθούν οι χορηγοί που θα καλύψουν το σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ που απαιτείται για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκαστικά οδηγεί την ΟΧΕ σε νέα διαδικασία μπαράζ ανόδου, εφόσον βέβαια αποδεχθούν οι δευτεραθλήτριες ομάδες (Αναγέννηση Βύρωνα, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Πυλαία) της περιόδου 2016-17 των ομίλων της Α2 Γυναικών να διεκδικήσουν την άνοδό τους στα μεγάλα «σαλόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handall.gr αρνητικοί στη συμμετοχή σε αγώνες μπαράζ εμφανίζονται τόσο ο σύλλογος της  Πυλαίας όσο και της Αλεξανδρούπολης, ενώ η Αναγέννηση Βύρωνα φέρεται να έχει ζητήσει μια παράταση λίγων ημερών για να απαντήσει στην ομοσπονδία.

Με το χειρότερο σενάριο – αυτό της διεξαγωγής της Α1 Γυναικών με εννιά ομάδες – να είναι προ των πυλών, είναι απορίας άξιο γιατί υπήρξε τόση πίεση από μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ για αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από οκτώ σε δέκα. Ειδικά από τη στιγμή που σύλλογοι με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες είτε αρνούνται να συμμετάσχουν, είτε ξεκινούν το πρωτάθλημα αλλά δεν το ολοκληρώνουν, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες που απλά ανέβηκαν για να υποβιβαστούν αμέσως.