Νέο “σπίτι” για το χάντμπολ στο Καπανδρίτι (pics)

Ένας νέος χώρος άθλησης έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες ημέρες στο Καπανδρίτι.

Πρόκειται για το νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο βρίσκεται στο χώρο των εγκαταστάσεων  του γηπέδου ποδοσφαίρου του χωριού. Το γυμναστήριο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του χάντμπολ και θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή του Καπανδριτίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα αθλητικό στολίδι,  που οραματίστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής πριν πολλά χρόνια και κατάφερε να υλοποιήσει και να αποπερατώσει ο ΑΠΕΣ Καπανδριτίου, με την πολύτιμη συνδρομή των υποστηρικτών-δωρητών Απόστολου Ζέρβα, Σοφίας Δουκέρη καθώς και την σημαντική συνδρομή του Δήμου Ωρωπού.

Τόσο για τον Πρόεδρο του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου Θανάση Αλεξίου όσο και τον Γενικό Αρχηγό του συλλόγου Βασίλη Μπρεάνο, η ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκεκριμένου Κλειστού Γυμναστηρίου ήταν ένα δύσκολο αρκετά εγχείρημα, το οποίο όμως κατάφεραν με οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες να μπορέσουν να εκπληρώσουν.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καπανδριτίου, έχει γραμμογράφηση για το άθλημα του Χάντμπολ και είναι μεγαλύτερο στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου από αυτό που υπάρχει στο Λύκειο Καπανδριτίου, κάτι που σημαίνει οτι θα υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος του Χάντμπολ στην περιοχή.

Παράλληλα με την εκδήλωση των εγκαινίων του νέου γηπέδου, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίττας του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου, που καλλιεργεί εκτός από το Χάντμπολ και τα αθλήματα του Ποδοσφαίρου, του Μπάσκετ και του Βόλει. Βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο, όπως η ομάδα κορασίδων που κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball U14.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας, η Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Στεργίου, ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος Αθηναίων Λεωνίδας Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι Καπανδρίτίου Δημήτρης Βελτανιώτης, Αφιδνών Γιώργος Πούλος, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού. Ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης παραδίδοντας και επίσημα το Κλειστό Γυμναστήριο, ευχήθηκε στους αθλητές και στους παράγοντες του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου, πάντα συνεχής επιτυχίες και διακρίσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καπανδριτίου, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τις αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων του Καπανδριτίου καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωρωπού. Δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο και εξελιγμένο κλειστό γυμναστήριο στον περιβάλλοντα χώρο ενός αθλητικού κέντρου, το οποίο σίγουρα, θα συντελέσει στην ανάπτυξη του χάντμπολ και του αθλητισμού στην περιοχή. Τα εύσημα για την αποπεράτωση του κλειστού, στους ανθρώπους του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου, ιδιαίτερα στον Βασίλη Μπρεάνο, ο οποίος πρωτοστάτησε για να βρεθούνε οι υποστηρικτές-δωρητές ώστε να ολοκληρωθεί το γήπεδο καθώς επίσης και στο Δήμο Ωρωπού που συνέβαλε και αυτός από την πλευρά του, ώστε να υπάρξει στην περιοχή μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση για να καλυφθούν οι ανάγκες της Νεολαίας του Καπανδριτίου. Εύχομαι οι ιθύνοντες του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, τις προσπάθειες που κάνουν για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του χάντμπολ στην περιοχή τους. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην βόρεια περιοχή της Αττικής, δημιουργήθηκε ένας χώρος που έχει αποκλειστικά διαστάσεις για το άθλημα του χάντμπολ. Θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για να επιτευχθεί αυτό το σπουδαίο έργο!».