Το πρώτο δεδομένο για την ΑΕΚ στη ρεβάνς των τελικών του Challenge Cup με την Ποτάισα Τούρντα την Κυριακή (20/5, 19:00, ΕΡΤ 3, live score και ζωντανά ραδιοφωνικά από το e-handball.gr) είναι να νικήσει. Να δείξει και στο τάραφλεξ του κλειστού «Νίκος Γκάλης» στο ΟΑΚΑ πως με την ρουμάνικη ομάδα δεν την χωρίζουν 11 γκολ, όσα ηττήθηκε στο Κλουζ την περασμένη Δευτέρα (14/5).
Ο Νίκος Γραμματικός μπορεί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου να μην αναφέρθηκε επί της ουσίας στη νίκη αυτή καθ’ αυτή, προτιμώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, όμως φρόντισε να δώσει το δικό του στίγμα τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να ευχαριστηθούν τον τελικό μπροστά στον κόσμο τους.
«Είναι το δεύτερο παιχνίδι. Όπως είπα η ομάδα της Τούρντα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα. Έχει ένα σημαντικό μαξιλάρι. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε διαφορετικοί. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Είναι ιδιαίτερη τιμή που παίζουμε σε αυτή τη σάλα. Θέλουμε να δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός της ΑΕΚ.
Σε ερώτηση για το αν η πορεία της Τούρντα με δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την ΑΕΚ σημείωσε: «Είναι μια ομάδα που επενδύει μέσα και έξω από το γήπεδο με γεμάτο ρόστερ και συμμετέχει σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Πέρσι έφτασε στον τελικό. Την καλή ομάδα την δείχνει η συνέπεια. Είναι μια καλή ομάδα. Αυτό συνεπάγεται ότι εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστεί και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».
Σε ερώτηση για το ποια είναι τα κέρδη του ελληνικού χάντμπολ από την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ σημείωσε: «Υπάρχουν οφέλη όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά κα για το χάντμπολ. Παίζουμε σε μια μεγάλη σάλα. Αλλά γιατί να ανοίξει μόνο για το ευρωπαϊκό και όχι για αγώνες πρωταθλήματος. Βλέπουμε τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων που αντιμετωπίσαμε και κοιτάμε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούμε».
Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει για να περιορίσει η ΑΕΚ τα λάθη τόνισε: «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Χρειάζεται τύχη, συγκέντρωση. Αυτό που είπα χθες στα παιδιά είναι ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από εκεί και πέρα πρέπει να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Αλλά είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση, να μην γίνουν λάθη, αλλά θα πρέπει ευχαριστηθούν οι παίκτες τον αγώνα. Αν τον ευχαριστηθούν οι παίκτες θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».