Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου βράβευσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την προσφορά του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», και παράλληλα αμέριστης στήριξης στο θεάρεστο έργο του πατέρα Αντώνιου έστειλε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα με τις ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Για την έμπρακτη συμπαράσταση και προσφορά του στα παιδιά της Κιβωτού, η πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» και πρεσβυτέρα του πατέρα Αντωνίου, κα. Σταματία Γεωργαντή,βράβευσε τον καθηγητή και πρόεδρο του Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, ενώ ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, απένειμε τιμητική διάκριση στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Η κα. Γεωργαντή βράβευσε εξάλλου, τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου και τον πρόεδρο των ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., κ. Σταύρο Στεφόπουλο για την στήριξή τους στο έργο της Κιβωτού, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Ευθυμίου απένειμε τιμητικές διακρίσεις στην ποδοσφαιρική ομάδα των ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., καθώς και στον πατέρα Αντώνιο για το σημαντικό κοινωνικό του έργο και για την προσφορά του στο παιδί και στην οικογένεια.

Στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα -ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Μοσχάτου (Καποδιστρίου 142-144) με ελεύθερη είσοδο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα στηρίξουν τον σκοπό της Κιβωτού- συμμετείχανοι διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστέςΓιώτης Τσαλουχίδης, Νίκος Βαμβακούλας, Χρήστος Καλτσάς, Ντανιέλ Μπατίστα, Κώστας Κουμαριάς, κ.ά., καθώς και οι γνωστοί δημοσιογράφοιΓιώργος Χελάκης, Γιώργος Θαναηλάκης, Νίκος Παγιωτέλης, Γιώργος Λίγγρης, κ.ά.,οι οποίοι αγωνίστηκαν με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε, μαζί με εργαζόμενους των δύο φορέων και σπουδαστές του κορυφαίου ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη.

Πριν τον κύριο αγώνα, διεξήχθηΤουρνουά Ακαδημιών, όπου αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της «Κιβωτού του Κόσμου», της Αθλητικής Ένωσης Μοσχάτου, του Α.Ο. Πάρνηθας και του DiamondsSoccerClub, με παίκτες μικρά παιδιά, ηλικίας περίπου 10 ετών!

Εξάλλου, μετά το πέρας του αγώνα, έγινεπαρουσίαση του Χρυσαετού και άλλων σπάνιων πτηνών –ένα θέαμα που συνάρπασε τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι παρακολούθησαν με τις οικογένειές τους τον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα αγάπης- και πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των 4 Ακαδημιών που συμμετείχαν, αλλά και των αθλητών και διαιτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός κοινωνικού χαρακτήρα, έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων:

 • Οι κ.κ. Γιώργος Γαβρίλης (Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (πρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.), Άννα Καραμανλή (βουλευτής),Κώστας Χολέβας (αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ.Π.), Σάσα Πατεράκη (αντιδήμαρχος Γλυφάδας), Γιάννης Δρακόπουλος (εκπρόσωπος Αθλητικής Ένωσης Ελληνικής Αστυνομίας)
 • Οι δημοσιογράφοι Νίκος Κατσαρός και Αντώνης Δαρζέντας
 • Οι διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Γκαϊτατζής και Πέτρος Μίχος
 • Ο υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικής Προσφοράς & Οργάνωσης Παιδαγωγικού Τμήματος της Κιβωτού Απόστολος Μακρής, καθώς και το Δ.Σ. της Κιβωτού

Διαιτητές οι κ.κ.: Βαγγέλης Γιαννακουδάκης,Λουκάς Ζάχαρης, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

Ιατρός του αγώνα: ο κ. Νίκος Ραζής

Συντονιστής:ο κ. Αντώνης Γλύκας (υπεύθυνος Επικοινωνίας & Αθλητικού Τομέα ΙΕΚ ΑΛΦΑ)

Στήριξε κι ΕΣΥ τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», με τους εξής τρόπους:

 • Στέλνοντας κενό SMS ή καλώντας στο 19828 (2,48 ευρώ/κλήση και SMS +τέλος σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας)
 • Με κατάθεση στη EUROBANK (00260178870100872073) ή στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ (5023032595870)

Για περισσότερες πληροφορίες:

 • http://www.iekalfa.gr/
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406