Ο Δούκας διοργανώνει αγώνα παλαιμάχων στη μνήμη του Σάσα

Το ρολόι του χρόνου θα γυρίσει για λίγο πίσω και οι αναμνήσεις θα «ξυπνήσουν». Οι παλαίμαχοι πλέον παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στον ΑΣΕ Δούκα, θα ξανασυναντηθούν και πάλι για έναν αγώνα αλλιώτικο από όλους τους άλλους. Έναν αγώνα αφιερωμένο στη μνήμη του Σάσα Ζιβούλοβιτς. Του αθλητή που συνέδεσε το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες του Αθλητικού Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και τίμησε τη «μπλε» φανέλα για περισσότερα από 10 χρόνια και έσβησε στα 51 του χρόνια προδομένος από την καρδιά.

Η φανέλα με το νούμερο 13 θα αποσυρθεί και δυο εκ των «εμπνευστών» του αγώνα ο Φραγκίσκος Ζαλώνης και ο Γρηγόρης Χατσατουριαν μιλούν για αυτή την πρωτοβουλία.

«Ο ΑΣΕΔ και γενικότερα ο αθλητισμός έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, ανεξάρτητα από την επαγγελματική πορεία και διαδρομή του καθενός. Τέτοιες δράσεις είναι πραγματικά όμορφες και ιδιαίτερες, καθώς η έντονη καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να συναντιόμαστε συχνά, πόσο δε μάλλον σε έναν χώρο όπως το ΔΑΪΣ, εκεί που κάποτε αφιερώναμε πολλές ώρες καθημερινά», δηλώνει ο «Φραγκι» ανδρώθηκε δίπλα στον Σάσα και συμπληρώνει: «Επειδή… σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον…, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα πρέπει να γίνει θεσμός επιχειρώντας να έρθουν κοντά όλες οι προηγούμενες γενιές. Άλλωστε, ο ΑΣΕΔ συμμετέχει αδιάλειπτα σχεδόν 30 χρόνια στην Α1, ενώ η ιστορία του ξεκινά ακόμα νωρίτερα επιτρέποντας μας να διοργανώσουμε ολόκληρο τουρνουά, όχι απλά ένα φιλικό παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει μάλιστα σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς είναι προς τιμήν του Σάσα Ζιβουλόβιτς, του κορυφαίου – κατά την άποψη μου- αθλητή που φόρεσε τα χρώματα του ΑΣΕΔ, ενός χαρισματικού ηγέτη και πραγματικού φίλου. Εκείνος μας τίμησε με την παρουσία του όλα εκείνα τα χρόνια και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε εμείς να κάνουμε από την πλευρά μας».

Το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων θα ανοίξει και για τον νυν team Manager του ΑΣΕΔ, Γρηγόρης Χατσατουριαν, που στα περισσότερα χρόνια της αθλητικής του καριέρας είχε συνηθίσει να αγωνίζεται δίπλα στον Ζιβούλοβιτς: «Αυτός ο αγώνας παλαιμάχων του ΑΣΕΔ θα φερει στο γήπεδο πολλους συναθλητές του Σασα αλλά και φίλους,αθλητες από άλλες γενιές… Όλοι μέλη της χαντμπολικης οικογένειας του Δουκα που θα μαζευτουμε στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του. Τις περισσοτερες αθλητικές μου στιγμές τις έχω ζήσει έχοντας πλάι μου τη φανέλα με το 13. Πολύ δυνατές και αξέχαστες. Θα χαρώ πολύ να βρεθούμε με όλα τα παιδιά και να αγωνιστούμε και εμεις στο νέο Δαις».

Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 14.30 του Σαββάτου (30/9) και ο Σάσα θα είναι εκεί από ψηλά να τους βλέπει και να τους χειροκροτεί…