“Παίζουμε χάντμπολ και προστατεύουμε το περιβάλλον”

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων από όλη την Ελλάδα έκαναν ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες του Καμπ στις Σέρρες και επισκέφθηκαν την προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Κερκίνης.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν Grass Handball δίπλα στη λίμνη ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την Περιβαλλοντολόγο του Παραρτήματος Κερκίνης, Χρυσάνθη Ιντζίδου για τον υγροβιότοπο που είναι ένας από τους μοναδικούς εναπομείναντες της Ελλάδας κι ένας απ’ τους πιο σημαντικότερους της Ευρώπης, μονοπωλώντας τον οικοτουρισμό στη χώρα μας και συγκεντρώνοντας το διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον.
Η επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το περιβάλλον», που υλοποιεί η ΟΧΕ σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ).
Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από στοχευμένες χαντμπολικές δράσεις, τα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν και παράλληλα να κατανοήσουν την αξία της προστασίας του Περιβάλλοντος για την υγεία και την ευεξία όλων μας και παράλληλα να γίνουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας!