Παράταση στις άδειες λειτουργίας

εσχα logo
Η ΕΣΧΑ με ανακοίνωση της, ενημερώνει τα σωματεία της δύναμης της, σχετικά με την Παράταση Άδειας Λειτουργίας που δόθηκε για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΧΑ:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, δόθηκε παράταση στην Άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για ένα έτος.

Η παράταση αφορά αποκλειστικά και μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις που με ανάλογη υπουργική απόφαση της 4/10/2017 τους είχε δοθεί παράταση λειτουργίας έως τις 31/8/2018.

Η νέα παράταση θα ισχύσει έως τις 31/8/2019.

Η υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι Αλέξανδρος Χαρίτσης (Υπουργός Εσωτερικών), Όλγα Γεροβασίλη (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Γιώργος Χουλιαράκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών) και Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού), δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/8/2018 με αρ. φύλλου 3727.

Η νέα Υπουργική Απόφαση παράταση άδειας λειτουργίας αφορά συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν είναι γενική παράταση αδειοδότησης. Ισχύει μεταξύ άλλων και για αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, στάδια, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια) που έχουν περάσει από έλεγχο έστω και για μια φορά από το 2004 και έπειτα.

Θυμίζουμε ότι με το νέο νόμο από την 1/1/2018 ο έλεγχος λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει μεταφερθεί στους Δήμους, με εξαίρεση κάποιες εγκαταστάσεις που δίνεται η άδεια  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είτε από τις Περιφέρειες (όπως το ΟΑΚΑ που την εγκρίνει η ΓΓΑ).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ύστερα από την κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων οι Δήμοι προχωράνε στους ελέγχους καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία και έχει διάρκεια για 2 χρόνια.  

Όπως είναι γνωστό η Άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης είναι απαραίτητη ώστε στη συνέχεια οι ομάδες να προχωρήσουν στην έκδοση άδειας τέλεσης αγώνα που δίνεται από την οικεία αρμόδια υπηρεσία της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Οι Δήμοι που ανήκουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις γνωρίζουν την νέα υπουργική απόφαση, για τις οποίες ισχύει η παράταση.

Παρακαλούνται οι ομάδες όπως απευθυνθούν στους οικείους Δήμους, για σχετικές ενημερώσεις.

Η ΕΣΧΑ είναι στην διάθεση των εκπροσώπων των σωματείων, για τυχόν διευκρινήσεις και βοήθεια σε ότι αφορά την συνεργασία σας με τους κατατόπους Δήμους στο θέμα των Άδειων Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια για την έκδοση άδειας τέλεσης αγώνων από την οικεία Περιφέρεια».