Πρεμιέρα για τις Εθνικές

κοσμος ελλαδα τουρκια

Ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών ενόψει των 18ων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας το διάστημα 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου 2018.

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στην Αργολίδα και η Εθνική Ανδρών στην Αθήνα, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ισπανική πόλη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ξεκινάμε αισιόδοξα με καλή διάθεση. Θα είμαστε στον ίδιο όμιλο με Ισπανία και Πορτογαλία. Θεωρώ ότι οι αντίπαλοι είναι ισχυροί, όπως και γενικά το τουρνουά. Θα δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και τι χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο που είναι τα προκριματικά του EURO 2020 που αρχίζουν τον Οκτώβριο».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Μενέλαος Δανήλος τόνισε: «Ξεκινάει μία περίοδος για την Εθνική ομάδα με τρεις μεγάλες διοργανώσεις μπροστά της, τους Μεσογειακοί Αγώνες, τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 τον Νοέμβριο και τα προ-προκριματικά του EURO 2020. Όσον αφορά τους Μεσογειακούς θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σλοβενία. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να διεκδικήσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Στην προετοιμασία βρίσκονται οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

Εθνική Ανδρών: Παπαδιονυσίου, Καραμπουρνιώτης, Κρητικός, Τζηράς, Κωστακίδης (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Τσίλης, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Κυριακού, Κράλλης (Αερωπός Έδεσσας), Δομπρής (ΑΕΚ), Κεδέρης (ΑΣΕ Δούκα), Τουνγκελίδης (Δράμα 1986), Μπουκοβίνας, Χερουβείμ (Ες-Λουξεμβούργο), Μάλλιος, Γουργούμης (Μπούρσα- Τουρκία), Λοίζος (Κέρχενγκ- Λουξεμβούργο), Ιωάννου (Ποντολ Κομπολ- Γαλλία), Πασσιάς (Χιλντεσχάιμ- Γερμανία), Ηλιόπουλος (Εμπορ Ροστοκ- Γερμανία), Μιχαηλίδης (Ανόβερο Μπουργκντορφ- Γερμανία).

Εθνική Γυναικών: Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου, Βαφειάδου, Ζυγούρα, Παπανικολάου, Φράγκου, Μακρή (ΟΦΝ Ιωνίας), Ράτσικα, Ανδρίτσου, Μανιά, Καρέλα (ΓΑΣ Καματερού), Μούρνου, Γκάτζιου, Μάστακα (ΠΑΟΚ), Τσάκαλου (Κριμ- Σλοβενία), Αργυροπούλου (ΑΕΠ Πανόραμα), Καραχαρίση (Φίλιππος Βέροιας).