Connect with us

Β' Ανδρών

«Πρωτάθλημα παρωδία» υποστηρίζουν στον Άρη Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι παίκτες των «κίτρινων»

Την αγανάκτησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του 4ου ομίλου (β’υποόμιλος) της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών εκφράζουν με ανακοίνωση οι παίκτες του Άρη Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή αναφέρονται σε «πρωτάθλημα παρωδία», με αφορμή τη συμμετοχή στον όμιλο της ομάδας της Λήμνου, και την οικονομική αδυναμία να πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο ταξίδι.

Η ΑΕ Λήμνος πήρε τη 2η θέση στον όμιλο (12β), αφήνοντας στην 3η τον Αρη (11β). Στον Αρη, σημειώνουν ότι η ΑΕ Λήμνος σημείωσε «μόνο μια νίκη». Βλέποντας κάποιος τα αποτελέσματα, διαπιστώνει ότι η νησιωτική ομάδα είχε συνολικά έξι νίκες: Η μία εκτός έδρας επί των Μακεδώνων Θ, με 27-25, ενώ τα πέντε εντός έδρα παιχνίδια της με Αρη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πόντιους Κιλκίς, Απόλλωνα Στ. και Μακεδώνες τα πήρε άνευ αγώνα, με 10-0.

Η ανακοίνωση του ανδρικού τμήματος χάντμπολ  Άρη

«Η ανακοίνωση αυτή, έχει σκοπό να εκφράσει τα συναισθήματά μας καθώς και την αγανάκτησή μας στο πρωτάθλημα παρωδία που λάβαμε μέρος τη φετινή σεζόν .

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες εξέφρασαν την οικονομική τους αδυναμία, καθώς και την δυσαρέσκειά τους να συμπεριληφθεί η ομάδα της Λήμνου στο πρωτάθλημά μας και κατά συνέπεια να πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο ταξίδι.

Αρχικά αυτό δεν λήφθηκε ποτέ σοβαρά υπόψη από την αρμόδια ομοσπονδία . Ως αθλητές του Άρη ψάξαμε να βρούμε τρόπους που αφορούσαν ακόμα και τα δικά μας εισοδήματα και παρόλα αυτά δεν καταφέραμε , όπως και ήταν αναμενόμενο, να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσουμε τρίτοι εξαιτίας της ολοφάνερης αλλοίωσης πρωταθλήματος , διότι η δεύτερη ομάδα έκανε επί της ουσίας μόνο μια νίκη .

Πρόκειται για μια ομάδα που στους αγωνιστικούς χώρους, ηττήθηκε από εμάς με διαφορά εννέα τερμάτων . Συνεπώς βλέπουμε ότι η ομοσπονδία ευνοεί αυτόν που έχει λεφτά και όχι αυτόν που προάγει το άθλημα. Δεν μιλάμε για κάποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα, κύριοι, αλλά για ερασιτεχνισμό.

Είμαστε μια ομάδα με νεαρό μέσο όρο ηλικίας που μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε αυτή την χώρα, θέλουμε να κάνουμε το χόμπι μα.

Ποιος ο λόγος να χάνουμε τα σαββατοκύριακά μας σε αφιλόξενες έδρες, που μας πετούσαν ακόμα και κάδους σκουπιδιών; Που οι αθλητές χρειάστηκε να κάτσουν σε κερκίδα αντίπαλης ομάδας, καθώς και οι φίλοι του συλλόγου ( οικογένειες , φίλοι κλπ.) , δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις ακόμα και από αντίπαλους προπονητές, με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το γήπεδο;

Που οι κατά πολύ πιο έμπειροι από εμάς, αντίπαλοί μας, κατά πλειοψηφία , μας αντιμετώπιζαν αντιαθλητικά μέσα στα γήπεδα, πιθανώς μόνο και μόνο εξαιτίας του ιστορικού εμβλήματος που φοράμε στην φανέλα μας.

Ποιος ο λόγος να τα περνάμε όλα αυτά και να χάνουμε χρόνο για ξεκούραση, για εργασία ( κατά συνέπεια και λεφτά) και κατά κύριο λόγο στη συγκεκριμένη ομάδα, για διάβασμα.

Εμείς δεν μιλήσαμε γι αυτά τόσο καιρό, καθώς σεβαστήκαμε τον ιδρώτα των αντιπάλων μας . Τον δικό μας ιδρώτα, όμως, δεν θα τον σεβαστεί κανείς;

Η συμμετοχή μας σε ανώτερη κατηγορία δεν είναι ο απόλυτος σκοπός μας. Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όπως είναι αυτός της συμμετοχής μας στους μπαράζ αγώνες ανόδου.

Τι νόημα έχει ένα πρωτάθλημα που εξ αρχής μας έχει αφαιρέσει, όχι απλά τις ελπίδες μας για άνοδο, αλλά ακόμα και το δικαίωμά μας να έχουμε στόχους;

Τέλος, σας ζητάμε να λάβετε στα σοβαρά αυτό το κείμενο, διότι κινδυνεύετε να απομακρύνετε από το άθλημα, κάποιους από τους λίγους που το αγαπάνε ακόμα».

ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ

Υ.Γ.*Η παραπάνω ανακοίνωση εκπροσωπεί την ομόφωνη γνώμη των αθλητών της ομάδας μας (Αλμπέντρι Γεώργιος, Γιαβρόγλου Ιωάννης, Ευστρατίου Νικόλαος, Καλιανίδης Λάζαρος, Κιούκας Γεώργιος, Λαφτσόγλου Ιωσήφ, Μαυρίδης Φιλήμων, Μεϊμαρίδης Ιωακείμ, Μολφέτας Αντώνιος , Οικονόμου Χαράλαμπος , Παπατέρπου Νικόλαος , Ρουμελιώτης Στέφανος, Τζίνεβης Χαράλαμπος , Τοπαλίδης Βασίλειος, Τσακονιάτης Άγγελος, Τσιάνος Μάρκος, Τσιρτσουρίδης Παναγιώτης, Φραγκότσης Αλέξανδρος ) καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή μας, του κυρίου Νίκου Παπαργυρίου .

29/4/2018

More in Β' Ανδρών