Πρωταθλητές 2ο ΓΕΛ Πυλαίας και Καματερού

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας και Καματερού σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα, στο Σχολικό πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας- Κύπρου.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί και στις δύο κατηγορίες, στο ΟΑΚΑ στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης.

Μετά από δύο συναρπαστικούς τελικούς το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας στα αγόρια και το 2ο ΓΕΛ Καματερού στα κορίτσια αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος-Κύπρου. Τα δύο σχολεία θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα και ξεκινάει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και διαρκεί ως την 1η Μαρτίου.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην τελική φάση των αγοριών ήταν: 2ο ΓΕΛ Πυλαίας, 2ο ΓΕΛ Καματερού, 2ο ΓΕΛ Άργους και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου από την Κύπρο. Στα ημιτελικά, το 2ο Πυλαίας επικράτησε με 18-11 επι του Λυκείου από το Άργος, ενώ το 2ο από το Καματερό νίκησε με 31-22 το Λύκειο του Αγ. Γεωργίου.

Στον σημερινό τελικό, το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας επικράτησε του Καματερού με 26-23 και κατέκτησε την πρώτη θέση, μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στον μικρό τελικό, το 2ο ΓΕΛ Άργους πήρε την τρίτη θέση με τη νίκη του επι του Λυκείου του Αγ. Γεωργίου με 22-18.

2ο ΓΕΛ ΠΥΛΑΙΑΣ – 2ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 26-23

2ο ΓΕΛ ΠΥΛΑΙΑΣ: Νικολαΐδης, Τσαχουρίδης 4, Μπρόϊκος, Παπαγεωργίου 2, Χουζούρης, Μπολταδάκης 1, Παπαβλασόπουλος, Κουκμίσης, Κατέχης, Κυριακίδης 1, Τούνης, Παπαβασίλης 5, Τσόχας, Λασκαρούδης, Αλεξανδρίδης 3, Αγαθόνικος 10.

2ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Βασιλόπουλος, Αρκαδινός, Κατσέτης, Βάλβης 4, Λιάπης 3, Καραμασιώτης 4, Βουλγαράκης 5, Αργυριάδης Ε. 5, Αργυριάδης Α. 2.

Στην τελική φάση των κοριτσίων συμμετείχαν τα σχολεία: 2o ΓΕΛ Καματερού, 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας και η Αμερικανική Ακαδημία. Στα ημιτελικά, το 4ο ΓΕΛ Στραυρούπολης επικράτησε της Αμερικανικής Ακαδημίας με 35-22 και το  2ο ΓΕΛ Καματερού με 36-24 επι του 2ου ΓΕΛ Ν.Ιωνίας.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να βγει ο νικητής καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 22-22 στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Εκεί, το 2ο ΓΕΛ Καματερού ήταν πιο εύστοχο και κατέκτησε τελικά την πρώτη θέση με τελικό σκορ 28-25. Στον μικρό τελικό, την τρίτη θέση κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας που επικράτησε της Αμερικανικής Ακαδημίας με 41-33.

2ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ – 4ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 28-25 (22-22 κανονική διάρκεια)

2ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Τσικνάκη, Βασιλείου Μ. 4, Νικολάου 4, Καραχάλιου 1, Τζοβάρα, Ζένελι 1, Θεοφιλάτου, Αλιφιέρη Ε. 1, Αλιφιέρη Π., Βασιλείου Α. 7, Καραβάτσου, Σπυροπούλου 2, Χριστοπούλου 2, Βασιλοπούλου.

4ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Λιούκα 3, Ιωαννίδου 4, Κυριακίδου, Παπαναστασίου Ε., Παπαναστασίου Μ., Δημητρακούδη 4, Μαυροπούλου 10, Σερεσλή 2, Πανικίδου, Τσάτσου, Πανικίδου Π.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: