Ιστορικές στιγμές ζει ο Αθηναϊκός που επιστρέφει στη Handball Premier έπειτα από απουσία 20 ετών, επισφραγίζοντας μια ονειρική πορεία με τη νίκη της επί του Πανελληνίου.
Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Σαμαράς, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:
«Ήταν μία χρονιά στόχου, προσδοκίας και πρόκλησης για όλους μας. Διαθέσαμε ατέλειωτες ώρες προπονήσεων και καταθέσαμε όσα ψυχικά αποθέματα είχαμε για να φτάσουμε ως εδώ. Ο τρίτος αγώνας με τον Πανελλήνιο ήταν το πολύ καλό σενάριο για εμάς, διότι ήταν μία ομάδα που μπορούσαμε να ξεπεράσουμε εύκολα – όπως άλλωστε και αποδείχθηκε.»
Ο Σαμαράς στάθηκε στην προσπάθεια και το πάθος όλων των μελών του συλλόγου: «Μέσα από την ψυχή μας, ως προπονητές, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα που άντεξε το βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα, διεκδίκησε και έφτασε με επιτυχία στον στόχο. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον προπονητή τερματοφυλάκων και στον φυσιοθεραπευτή μας για τη στήριξη και τη συνεισφορά τους».
Ο «Σάμι» δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη διοίκηση και στον κόσμο του Αθηναϊκού: «Σεβασμός και ευγνωμοσύνη σε μια διοίκηση που μας πίστεψε, μας στήριξε και στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που γέμιζε το γήπεδο, στις ακαδημίες και στους γονείς που ακολουθούσαν και εμψύχωναν την ομάδα σε κάθε της βήμα.»