Σε αναζήτηση γηπέδου η ΟΧΕ

αποκλειστικο

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball.gr βασικό θέμα συζήτησης στο σημερινό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ήταν το γηπεδικό πρόβλημα το οποίο έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο μετά το τελεσίγραφο που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με αυτό, είναι η τελευταία φορά (στους αγώνες με Βέλγιο και Ολλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Ανδρών του 2019) που η EHF εγκρίνει για τα εντός έδρας παιχνίδια της Ελλάδας κλειστό γυμναστήριο που δεν θα πληροί 100% τις προϋποθέσεις.

Αυτές οι προϋποθέσεις που αφορούν αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών είναι κυρίως αντικριστές κερκίδες και τουλάχιστον 3.000 θέσεις, πράγματα που λείπουν από τα γήπεδα που χρησιμοποιεί το χάντμπολ στην χώρα μας.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το άθλημα στερείται μιας τέτοιας εγκατάστασης, η οποία θα δώσει οριστική λύση στα χρόνια ζητήματα υποδομών της Αττικής, αλλά πλέον μετά και την ενημέρωση από την EHF, η εύρεση μιας τέτοιας έδρας είναι επιτακτική ανάγκη.

Επίσης η Ομοσπονδία χρειάζεται ένα μεγάλο γήπεδο και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων του 2021, το οποίο θα φιλοξενήσει, αφού στόχος της είναι να διοργανώσει το τουρνουά σε δύο γήπεδα και όχι σε τέσσερα -όπως έγινε στο Παγκόσμιο Νέων του 2011 στη Θεσσαλονίκη- και συμβαίνει συνήθως. Αυτό διότι είναι και ένας τρόπος να μειωθεί σημαντικά το κόστος της διοργάνωσης.

Για αυτό το λόγο και στον φάκελο διεκδίκησης η ΟΧΕ είχε δηλώσει το κλειστά των Λιοσίων και της Ηλιούπολης, ωστόσο το πρώτο είναι απομακρυσμένο και από την στιγμή που είναι ενταγμένο στο υπερταμείο κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται σε τέσσερα χρόνια και αν ακόμα θα υπάρχει ως αθλητικός χώρος.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να αναζητήσει και να διεκδικήσει από τους φορείς μία προσβάσιμη και λειτουργική εγκατάσταση, η οποία θα δημιουργηθεί εκ του μηδενός ή θα τροποποιηθεί- ανακατασκευαστεί για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2021, αλλά και για τους συλλόγους που επιθυμούν να αγωνιστούν σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο επίσης υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις.

Τέτοια εγκατάσταση που να πληροί όλους αυτούς τους όρους μπορεί να βρεθεί ακόμα και μέσα στο complex του ΟΑΚΑ, εξάλλου είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί χώροι που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έκτοτε παραμένουν μόνο τα κτίσματα.