«Σε πολύ καλό μομέντουμ η ΑΕΚ»

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 17η αγωνιστική της Handball Premier.

Στο Καματερό η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό στο γήπεδο στο ματς με τον ΑΣΕ Δούκα. Είχε καλή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο διάστημα με τον τερματοφύλακα, τον Ραντούλοβιτς, να πηγαίνει καλά πίσω. Ο Ιούλιος Αργυρού έδειξε ότι έχει βάλει μια τάξη στην επίθεση της ΑΕΚ που πηγαίνει πλέον σε πολύ πιο εκλογικευμένες επιλογές που έχουν και καλό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ είχε αρκετά τρεξίματα, με θετική έκβαση και φάνηκε ότι μπορεί να πάρει σκορ από αντεπιθέσεις και αιφνιδιασμούς. Ήταν πολύ καλύτερη από τον Δούκα μέσα στο γήπεδο.

Το πρώτο ημίχρονο της ανήκει εξολοκλήρου. Στο δεύτερο προσπάθησε ο Δούκας με επτά παίκτες γηπέδου να πάρει σκορ και το κατάφερε πολύ καλά, με κύριο εκφραστή τον Ούρος Ζιβούλόβιτς, ο οποίος δημιούργησε σε πολύ υψηλό ποσοστό τις προϋποθέσεις για την επίτευξη γκολ. Έδειξε μάλιστα ο Δούκας να επιστρέφει στον αγώνα μειώνοντας στα τρία γκολ τη διαφορά και δημιούργησε άγχος. Όμως, την ίδια ώρα η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο έβαλε γκολ, είχε και το κλέψιμο με τον Χόγκας που έφερε τη διαφορά στα πέντε τέρματα και εκεί τέλειωσε το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ δείχνει σε πολύ καλό μομέντουμ, σε πολύ καλή αγωνιστική στιγμή και νομίζω ότι με αυτή την παρουσία θέτει σημαντική υποψηφιότητα για τη δεύτερη  θέση του πρωταθλήματος, βγάζοντας μια πολύ θετική εικόνα.

Στον Δούκα – αν και η έλλειψη τερματοφύλακα δημιουργεί πολλές φορές πρόβλημα σε μια ομάδα – ο Κολλύρης στάθηκε αρκετά καλά. Βέβαια, η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο παράξενη και δημιουργεί ανασφάλειες, αλλά η εικόνα του είναι θετική.

Στην Κυψέλη ο  Φοίβος είχε ανάλογη εικόνα με την ΑΕΚ, δηλαδή ήταν το αφεντικό στον αγώνα με τον Πανελλήνιο. Δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή. Πρόκειται για μια ομάδα που είναι μια κλάση πάνω και δεν βλέπω με ποιον τρόπο ο Πανελλήνιος θα αποφύγει το μοιραίο φέτος και δεν θα υποβιβαστεί. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αγωνιστικά στις απαιτήσεις της Handball Premier ο Πανελλήνιος. Ο Φοίβος δικαιωματικά δείχνει να μην έχει πρόβλημα παραμονής. Έχει αρκετό υλικό και ως προπονητής της εφήβων, έχω αρκετά παιδιά δικά του στην Εθνική, θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον.

Στη Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακή η νίκη του Καματερού επί της ΧΑΝΘ που του δίνει προβάδισμα στην παραμονή και παίρνει ανάσες στην βαθμολογία. Οι εξελίξεις των περασμένων στη μηνών στη ΧΑΝΘ μάλλον δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα καθώς δείχνει να μην έχει την ίδια απόδοση που είχε πριν συμβούν οι αλλαγές. Αλλά δεν είναι εύκολο να ταιριάξουν πάντα προπονητές και ομάδα, θέλει λίγη υπομονή.