Σημαντικοί βαθμοί για την ΑΕΚ, φαβορί ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr το ΑΕΚ– Διομήδης Άργους την 12η αγωνιστική της Handball Premier,  αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας του β’ γύρου και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένες από την μεγάλη διακοπή. Η αίσθηση που πήρα είναι ότι ο Διομήδης επέλεξε να πάει σε έναν πολύ αργό ρυθμό τον οποίο και επέβαλε. Ήταν ένα πολύ αργό παιχνίδι και μέχρι ένα σημείο ο ρυθμός αυτός δικαίωνε τον Διομήδη αφού μέχρι το 53’ ήταν στο σκορ μαζί με την ΑΕΚ.

Νομίζω ότι οι άμυνες στάθηκαν καλά χωρίς να έχουν υψηλή απόδοση λόγω κυρίως των πολύ αργών επιθέσεων.

Σε κάποιο σημείο όπου άνοιξε το παιχνίδι και προσπάθησαν να τρέξουν οι ομάδες επωφελήθηκε η ΑΕΚ, έφτιαξε τη διαφορά και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Ο τερματοφύλακας του Διομήδη (σ.σ. Άρσιτς) ήταν πολύ κακός και δεν μπόρεσε να μπει στον αγώνα. Και με την ιδιότητά μου ως προπονητής της Εθνικής εφήβων η χρήση του Παπαντωνόπουλου θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη.

Ο Συγγάρης στεκόταν αξιοπρεπώς στην εστία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και ίσως η διαφορά των τερματοφυλάκων να έφερε και αυτό το σκορ.

Για τον Διομήδη είναι σημαντική η απώλεια του Ιούλιου Αργυρού από τον οποίο όμως δεν μπορούμε να δούμε πράγματα ακόμη στην ΑΕΚ.

Στο 53’ μπορεί να εμφανίστηκε κόπωση στους αθλητές της ομάδας του Άργους, ενώ σημαντική ήταν η απουσία του Μούγιτς.

Για άλλη μια φορά πολύ κακό παιχνίδι με πλεονέκτημα παίκτη και από τις δύο ομάδες. Έχω  την αίσθηση – χωρίς να έχω τα στατιστικά στη διάθεσή μου – ότι καμιά ομάδα δεν επωφελήθηκε από τα δίλεπτα που κέρδισε. Σχεδόν κάθε φορά η ομάδα που είχε το μειονέκτημα κέρδιζε στο σκορ.

Γενικά ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με σημαντικούς βαθμούς για την ΑΕΚ, αλλά από αυτό τον αγώνα ο Νίκος Γραμματικός μόνο αυτό μπορεί να κρατήσει.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα κρίνονται φυσιολογικά. Η Δράμα δείχνει διάθεση – χάρη και στην ενίσχυση – να παλέψει ακόμη περισσότερο για την παραμονή.

Ο Πανελλήνιος ενισχύθηκε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι παίκτες που ήρθαν θα καλύψουν την απουσία του Σιαματά.

Σε αυτή την αγωνιστική είχε περισσότερο ενδιαφέρον στους αγώνες με τις ομάδες της ουράς σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πάντως αν και ήταν η πρεμιέρα του β’ γύρου μετά από μια μεγάλη διακοπή και πάντα υπάρχουν παγίδες για τις ομάδες, δεν υπήρξαν εκπλήξεις.

 

Φαβορί ο Ολυμπιακός

Στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής τον πρώτο λόγο θεωρητικά τον έχει ο Ολυμπιακός. Όμως αυτοί οι αγώνες είναι ειδικών συνθηκών. Πολλές φορές το βάρος μιας γεμάτης κερκίδας και η απαίτηση νίκης που έχει είναι δύσκολο να το διαχειριστείς.

Νομίζω ότι από όλους συμμετέχουν σε αυτό για τον Ολυμπιακό, τη μεγαλύτερη εμπειρία έχει ο Αλβανός και ακολουθεί ο Τσιλιμπάρης. Αλλά σε ένα γήπεδο όπως το «Μ. Μερκούρη» το μεγάλο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.

Για τον ΠΑΟΚ, η απουσία ενός τόσο έμπειρου τερματοφύλακα όπως ο Γουργούμης είναι σημαντική. Ο κυματισμός μπορεί να είναι μεγάλος για μια ομάδα μετά από μια τέτοια αποχώρηση, αλλά μπορεί και η συσπείρωση να είναι μεγαλύτερη, η συγκέντρωση των παικτών να είναι μεγαλύτερη για να καλυφθεί ένα κενό. Κάτι που στην αρχή μπορεί να είναι ωφέλιμο. Όμως, αν και ο Κοτανίδης έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα, αν δεν καλυφθεί το κενό θα υπάρξει πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ.