Στα ίσια απέναντι στην υπερδύναμη

Η αποστολή της Εθνικής γυναικών έφτασε σήμερα στην Κοζάνη μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι είκοσι ωρών από την Ισπανία και το απόγευμα (18:30) θα πραγματοποιήσει την προπόνησή της.

Νωρίτερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης και η διεθνής αθλήτρια Έλσα Μάστακα μίλησαν για τον αυριανό αγώνα απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και κάλεσαν τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπαν…

Παναγιώτης Μεσσήνης (Ομοσπονδιακός προπονητής): “Ευχαριστούμε πολύ το δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ένωση Σωματείων. Εμείς θέλουμε στο μέλλον για να χτίσουμε κάτι κάλό με την Εθνική γυναικών, η Κοζάνη πληρεί τις προδιαγραφές για φιλοξενία αγώνων υψηλού επιπέδου, συνεπώς φιλοδοξία μας είναι να είμαστε πολλά χρόνια εδώ. Η Ολλανδία είναι η δεύτερη από τις υπερδυνάμεις του ομίλου, μετά την Ισπανία που αντιμετωπίσαμε την Πέμπτη. Έχουμε διαφορετικούς στόχους, άλλωστε η Εθνική Ολλανδίας στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου χάντμπολ. Δεν μας απασχολεί η πιθανή διαφορά στο σκορ. Εμείς θα παίξουμε στα ίσια, με όλες τις δυνάμεις μας και χωρίς σκοπιμότητα για χαμηλό σκορ. Πρέπει, όμως να δώσουμε το 110% των δυνάμεων μας και τότε μόνο θα έχουμε κέρδη από αυτό τον αγώνα. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται αναμετρήσεις τέτοιου επιπέδου. Από εκεί και πέρα, στον αθλητισμό γίνονται θαύματα. Καλώ τον κόσμο της Κοζάνης να έρθει στο γήπεδο, να στηρίξει την Εθνική, αλλά και να δει την Ολλανδία, μία ομάδα υψηλού επιπέδου που διαφημίζει το άθλημα”.

Ελσα Μάστακα (αθλήτρια Εθνικής ομάδας): “Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία της Εθνικής ομάδας και τον Δήμο και την Περιφέρεια. Εμφανιζόμαστε για πρώτη φορά στο κοινό της Κοζάνης ως Εθνική γυναιών. Θα ήθελα να έχουμε επιπλέον παράπλευρες δραστηριότητες και να επισκεφθούμε σχολεία, αλλά δεν ήταν δυνατόν λόγω του ασφυκτικού προγράμματος. Στον αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε καμια φάση να περάσει ανεκμεταλλευτη”.