«Στα… μέτρα του»

Ίσως είναι ο καταλληλότερος για να αναλύσει τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Πολιτέχνικα Τιμισοάρα για τον 2ο γύρο του EHF Cup.

O Nίκος Ριγανάς πέρασε τρία χρόνια (2010-2013) στην Ρουμανία με τρομερή επιτυχία, αφού στην Κοντσάντζα κατέκτησε ένα τρεμπλ, ένα νταμπλ και ένα πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τρεις σεζόν.

Ο προπονητής πλέον του Φαίακα Κέρκυρας μίλησε στο e-handball.gr για το αυριανό (17:00) ματς στην Ρουμανία, αλλά και τον επαναληπτικό στου Ρέντη το ερχόμενο Σάββατο.

«Στη Ρουμανία το άθλημα είναι πολύ ανεπτυγμένο, είναι δεύτερο στη χώρα, έχουν επενδύσει πολλά χρήματα. Οι Ρουμανικές ομάδες φημίζονται για την καλή τους άμυνα, έχουν δυνατά κορμιά και συνήθως παίζουν 6-0. Επίσης βάζουν πολύ στο παιχνίδι τους την ταχύτητα με γρήγορες σέντρες και αιφνιδιασμούς. Η Τιμισοάρα είναι πολύ πιο ισχυρή τώρα, απ’ ότι τότε που έπαιζα εγώ. Ήταν μεταξύ 7ης και 10ης θέσης και πλέον είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα. Εκτός τα χαρακτηριστικά που προανέφερα, διαθέτει και αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό».

Για το αν υπάρχουν προγνωστικά: «Η πρόκριση είναι 50-50, οι Ρουμάνοι πιστεύω είναι πιο έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις ως ομάδα, αλλά είναι στα… μέτρα του Ολυμπιακού. Πιστεύω θα γίνουν ενδιαφέροντα ματς. Προβλέπω η πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά τερμάτων με την κάθε ομάδα θα κερδίσει στην έδρα της».