Στην πίεση οι γερμανικές ομάδες

Ραιν Νεκαρ Λοβεν χαντμπολ

Εξαιρετικά σφιχτό είναι το πρόγραμμα των γερμανικών ομάδων τόσο στη Μπουντεσλίγκα όσο και στο Champions League. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF) εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την στάση της διοίκησης της Μπουντεσλίγκα με τον ορισμό αγώνων Πέμπτη και Κυριακη, την ώρα που οι κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες – συμπεριλαμβανομένης και τη γερμανικής – είχαν εξαρχής συμφωνήσει οι αγώνες του Champions League να γίνονται Τετάρτη – Πέμπτη και Σάββατο – Κυριακή.

«Η απόφαση της Μπουντεσλίγκα να ορίζει αγώνες Πέμπτη και Κυριακή από την αρχή της σεζόν – που λήφθηκε χωρίς πρώτα να συμβουλευτεί την EHF – έχει ως συνέπεια τη δημιουργία μιας δύσκολης κατάσταση για τα γερμανικά κλαμπ σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και στον προγραμματισμό. Το πρόγραμμα της γερμανικής λίγκας αμέσως αποκλείει την Τετάρτη και με το Σάββατο να είναι η ημέρα προτίμησης των περισσοτέρων κλαμπ λόγω της αυξημένης προσέλευσης κόσμου αλλά και των τηλεοπτικών συμφωνιών, το πιθανότερο είναι οι αγώνες των γερμανικών συλλόγων να γίνονται Πέμπτη  και Σάββατο» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ασφυκτικό πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα γηπέδων που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της; διοργάνωσης για τις γηπεδούχους ομάδες οδηγούν στην αναγκαιότητα η Ράιν Νέκαρ Λόβεν να παίξει για τη Μπουντεσλίγκα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και την αμέσως επόμενη ημέρα (12/11) – λόγω έλλειψης ελεύθερων ημερομηνιών – με την Μπαρτσελόνα για το Champions League.