Στον Υφυπουργό Αθλητισμού η ΟΧΕ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε στο γραφείο του το προεδρείο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν στο άθλημα. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμουλής, ο γενικός γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βιολιτζής και ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Χατζηδημητρίου.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν το χάντμπολ και ζήτησαν τη συνδρομή της Πολιτείας στην αναγκαιότητα διατήρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ, αλλά και στην εξεύρεση λύσης για τη στέγαση της Εθνικής ομάδας, που αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

Ανέφεραν τις παρατηρήσεις τους για τις αναγκαίες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, αλλά και στο φορολογικό πλαίσιο με την παροχή κινήτρων για χορηγίες, δωρεές κ.λπ.

Ακόμη, έγινε συζήτηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα διοργανωθεί στην Αθήνα το 2021. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες για την αρτιότερη διεξαγωγή του. «Είναι εθνική υπόθεση», τους επισήμανε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει την βούληση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων που προβάλουν τη χώρα μας.

Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν και συμφωνήθηκε πως οι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία, για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.