Συμπληρώνεται το «πάζλ» για το Καζάν

Λιγότερες από 150 ημέρες απέμειναν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach handball που θα φιλοξενηθεί στο Καζάν της Ρωσίας (24-29 Ιουλίου), εκεί όπου θα πάρουν μέρος οι 32 καλύτερες ομάδες Ανδρών και Γυναικών από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους φυσικά και η Εθνική μας ομάδα.

Μετά το τέλος των Παναμερικανικών Αγώνων προκρίθηκαν άλλες τέσσερις ομάδες και πλέον έχουν γίνει γνωστές οι 28 από τις 32 της τελικής φάσης.

Απομένουν μόνο οι Αφρικάνικες χώρες, που θα είναι δύο στους Άνδρες και δύο στις Γυναίκες.

Από τους Παναμερικανικούς Αγώνες προκρίθηκαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες που ήταν στους άνδρες: Βραζιλία, Ουρουγουάη, ΗΠΑ, Αργεντινή και στις γυναίκες οι Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Μεξικό.

Στον τελικό των Ανδρών η Βραζιλία νίκησε 2-1 την Ουρουγουάη και οι ΗΠΑ επικράτησαν 2-0 της Αργεντινής, ενώ στις γυναίκες η Βραζιλία πήρε τον τίτλο με 2-0 επί της Ουρουγουάης και η Παραγουάη το χάλκινο με 2-1 κόντρα στο Μεξικό.

Οι 14 ανδρικές ομάδες που έχουν προκριθεί είναι: Ρωσία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Κατάρ, Ομάν, Ιράν, Βιετνάμ, Αυστραλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, ΗΠΑ, Αργεντινή και οι 14 γυναικείες: Ρωσία, Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία, Δανία, Ελλάδα, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ, Κινεζική Ταϊπέι, Αυστραλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Μεξικό

Ο θρυλικός «Ζilant», στο λογότυπο της διοργάνωσης

Η Οργανωτική Επιτροπή αποκάλυψε το λογότυπο της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο και διακριτό λογότυπο που ξεχωρίζει το κεφάλι ενός «Ζilant», ενός θρυλικού πλάσματος που είναι κάτι μεταξύ ενός Δράκου και ενός Wyvern (μυθικός δίποδος Δράκος με φτερά, σώμα ερπετού και ουρά η οποία καταλήγει είτε σε σχήμα διαμαντιού είτε σε σχήμα βέλους).

Το «Ζilant» είναι το επίσημο σύμβολο της πόλης του Καζάν από το 1730.

Στο λογότυπο στο οποίο επίσης υπάρχουν η χρονολογία του τουρνουά αλλά και μία μπάλα beach handball, ο «Ζilant» φαίνεται να αναπνέει φωτιά συμβολίζοντας την ενέργεια και τη δύναμη του αθλήματος, πάνω από στυλιζαρισμένη θάλασσα και άμμο.

Ο «Ζilant» έχει γίνει γνωστός ως ο βασιλιάς των φιδιών ένας ισχυρός δράκος που έχει θρυλική δημιουργική δύναμη και συμβολίζει τη ζωή την αθανασία την αιώνια να γεννήσει την κοσμική υπερφυσική δύναμη το μεγαλείο της σοφίας και το αήττητο. Είναι ευγενικός με τους ανθρώπους και τους προστατεύει.

Το μυθικό πλάσμα εμφανίζεται στο οικόσημο του Καζάν και υπάρχει σε διάφορα σημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένου και του μετρό αλλά και των έργων τέχνης.

Στο Καζάν μάλιστα υπάρχει και ομάδα handball με την ονομασία HV Ζilant  που αγωνίστηκε στο Τσάλεντζ Καπ Ανδρών το 2002 και το 2003