Connect with us

Αρθρογραφίες - Σχολιασμός

Συνεπής ο Δούκας, σε περιπέτειες η ΑΕΚ

Το σχόλιο του Γιάννη Αρβανίτη για την 6η αγωνιστική της Handball Premier

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 6η αγωνιστική της Handball Premier και ειδικότερα τα δύο ντέρμπι σε Αργος και ΟΑΚΑ

 

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς

Στο ντέρμπι του Άργους είχαμε τον Διομήδη που στηρίζεται πάρα πολύ στην επιθετική του άμυνα και επίθεση στην έντονη προσπάθεια να πάει τη μπάλα στα έξι μέτρα, κυρίως στον πίβοτ και τα εξτρέμ. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Με πολλή κίνηση οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού έβρισκαν λύσεις στην επίθεση – γι’ αυτό και το σκορ ήταν ψηλό – ενώ ο Διομήδης είχε πολύ δύσκολο έργο να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν να διαφοροποιούνται τα πράγματα, μειώθηκε η κίνηση των περιφερειακών του Ολυμπιακού κι αυτό έδειξε να κρατάει το σκορ χαμηλά. Περιορίστηκε πολύ η κινητικότητα των παικτών του κι άρχισε να παίζει πολύ ατομικά. Στο πρώτο μέρος είχε πολλή κίνηση και μεγάλες μεταφορές της μπάλας.

Βέβαια, με την εμπειρία που έχει πήγε τη μπάλα στις γωνίες, στον Τζηρά και στον Στούμπη και για όσο χρονικό διάστημα είχαν καλά ποσοστά, η διαφορά ήταν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Ο Διομήδης έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια όταν χάθηκε η αποτελεσματικότητα από τα εξτρέμ του Ολυμπιακού – κυρίως τον Στούμπη – έγιναν και αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα του Άργους και μείωσε το σκορ.

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς σε όλη τη διάρκεια, δεν ξέρω αν η διαφορά είναι πραγματική ή όχι, αλλά το σκορ δικαιώνει τον Ολυμπιακό.

 

Καλύτερη περιφέρεια, καλύτερη τύχη

Στα δικά μου τα μάτια η ομάδα που έχει καλύτερη περιφέρεια έχει και καλύτερη τύχη στο παιχνίδι. Η ΧΑΝΘ έχοντας πετύχει περισσότερα τέρματα από περιφερειακό σουτ έδειξε να ελέγχει τον αγώνα όπου και οι δύο άμυνες δεν ήταν καλά. Η ΧΑΝΘ είχε την τύχη να έχει τον Ιωαννίδη σε πολύ καλή ημέρα κι ίσως εκεί να έγκειται η μεγάλη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου.

Το Καματερό δυσκολεύτηκε πολύ να βρει γκολ. Χρειάστηκε πολύ προσωπική προσπάθεια του Μελετάκου να βρει λύσεις.

Η ΧΑΝΘ έδειξε να ελέγχει το αγώνα μέχρι το σημείο που το σκορ και ο χρόνος έδωσε άλλοθι στο Καματερό να πιέσει στην άμυνά του, να τρέξει και με τις αντεπιθέσεις που είχαν επιτυχία – γιατί το Καματερό μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα αλλά δεν τελειώνει τις φάσεις – να μειώσει σκορ. Κι ίσως αν δεν είχε ένα κακό σημείο ο Ακάλεστος να είχε διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο παιχνίδι.

 

Συνέπεια ο Δούκας, σε περιπέτειες η ΑΕΚ

Η ήττα βάζει σε περιπέτειες την ΑΕΚ. Ο Δούκας, σε αντίθεση με το παιχνίδι με τον Φοίβο, έδειξε αυτή τη φορά μπορεί να διεκδικήσει την τετράδα και είναι και σε θέση οδηγού σε αυτή την κούρσα σε σχέση με την ΑΕΚ.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η άμυνα της ΆΕΚ ήταν κακή. Είτε η 6-0 είτε η 5-1 με προωθημένο τον Ζαμπούνη  ή τον Γεωργιάδη δε έδειξε ότι μπορούσε να σταματήσει κυρίως έναν πάρα πολύ δραστήριο Γκέρτσο που έδωσε ρυθμό, δημιουργία και πρόσφερε λύσεις στους συμπαίκτες του.

Για ακόμη μια φορά η ΑΕΚ ήταν περιορισμένη απέναντι σε μια σχετικά προωθημένη άμυνα από τον Δούκα, έδειξε ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή την ικανότητα να φτιάξει κάτι καλύτερο.

Ο Δούκας παρουσιάστηκε συνεπής, με καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό του έδωσε τη διαφορά, αφού έτρεξε, ενώ πήρε βοήθειες και από τον Μπάρμπα, σε αντίθεση με τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ – αν και ο Συγγάρης έκανε κάποιες αποκρούσεις- δεν διαφοροποίησαν το αποτέλεσμα.

Ο Δούκας γενικά έδειξε πολύ μεγαλύτερη συνέπεια σε αυτό που ήθελε να παίξει σε σχέση με την ΑΕΚ.

More in Αρθρογραφίες - Σχολιασμός