Τα ζευγάρια των πλέι-οφ και πλέι-άουτ

Μετά και το σημερινό εξ’ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στον Διομήδη Άργους και τον Φοίβο Συκεών και τη σπουδαία νίκη του τελευταίου, ολοκληρώθηκε κι έπίσημα η κανονική διάρκεια της Handball Premier.

Όπως αναφέρει και η φετινή προκήρυξη, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ. Στα πλέι-οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-8 ενώ στα πλέι-άουτ αυτές που ήταν στις θέσεις 9-12 του βαθμολογικού πίνακα.

Τα πλέι-οφ

Οι διασταυρώσεις στα πλέι-οφ θα είναι οι εξής: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Οι ομάδες που ήταν πιο πάνω στη βαθμολογία θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο νικητής του ζευγαριού κρίνεται στις δύο νίκες και περνά στην επόμενη φάση.

Τα πλέι-άουτ

Στα πλέι-άουτ υπάρχει το εξής σύστημα. Η ομάδα που κατέκτησε την 9η θέση θα παίξει ενάντια αυτής που κατέλαβε την 10η με πλεονέκτημα έδρας. Ο νικητής της σειράς κρίνεται στις δύο νίκες και μένει αυτόματα στη Handball Premier. Αντίστοιχα θα αγωνιστούν και ο 11ος με τον 12ο, με τον πρώτο να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο χαμένος της σειράς υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία. Στη συνέχεια ο νικητής του ζευγαριού 11-12 θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον χαμένο του ζευγαριού 9-10. Ο νικητής κρίνεται και πάλι στις δύο νίκες και θα είναι αυτός που θα παραμείνει στην κατηγορία. Ο χαμένος θα υποβιβαστεί κι αυτός στην Α2 κατηγορία.

Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των πλεί-οφ και πλέι-άουτ: 

H βαθμολογία

1. Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 41
2. ΑΕΚ 38
3. ΠΑΟΚ 36
4. ΑΣΕ Δούκα 26
5. Αερωπός Έδεσσας 24
6. ΑΕΣΧ Πυλαίας 22
7. Διομήδης Άργους 21
8. Bianco Monte Δράμα 1986 20
9. Φίλιππος Βέροιας 11
10. Άρης Νίκαιας 10
11. Φοίβος Συκεών 7
12. ΧΑΝΘ 6

Τα πλεί-οφ:

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Bianco Monte Δράμα 1986
ΑΕΚ – Διομήδης Άργους
ΠΑΟΚ – ΑΕΣΧ Πυλαίας
ΑΣΕ Δούκα – Αερωπός Έδεσσας

Τα πλέι-άουτ:

Φιλιππος Βέροιας – Άρης Νίκαιας
Φοίβος Συκεών – ΧΑΝΘ